Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

OTVOREN KONKURS ZA PODSTICAJE RURALNOG TURIZMA U SRBIJI Najveći iznos podrške 300.000 evra

AgrobiznisBiznisPreduzetnikTurizam

1.7.2020 12:30 Izmenjeno: 15:44 Autor: Ljiljana Begović 0

OTVOREN KONKURS ZA PODSTICAJE RURALNOG TURIZMA U SRBIJI Najveći iznos podrške 300.000 evra OTVOREN KONKURS ZA PODSTICAJE RURALNOG TURIZMA U SRBIJI Najveći iznos podrške 300.000 evra
Uprava za agrarna plaćanja objavila je javni poziv za odobravanje projekata za IPARD podsticaje u ruralnom turizmu. Reč je o pozivu iz Mere 7... OTVOREN KONKURS ZA PODSTICAJE RURALNOG TURIZMA U SRBIJI Najveći iznos podrške 300.000 evra

Uprava za agrarna plaćanja objavila je javni poziv za odobravanje projekata za IPARD podsticaje u ruralnom turizmu. Reč je o pozivu iz Mere 7 – Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, a na raspolaganju poljoprivrednicima, preduzetnicima i mikro i malim preduzećima su 2,3 milijarde dinara.

Zahtevi za odobravanje projekata za IPARD podsticaje za ruralni turizam podnose se Upravi za agrarna plaćanja od 1. jula do 1. oktobra ove godine.

Podrška za realizaciju investicija u seoskom turizmu iznosi do 65 odsto vrednosti prihvatljivih troškova. Najmanji iznos podrške po projektu je 5.000  evra, a najveći 300.000 evra.

Foto:Pexels.com

Ko može da konkuriše

Pravo na IPARD podsticaje ostvaruje lice upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalno i nalazi se u aktivnom statusu, i to:

-fizičko lice – nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva

-preduzetnik

-privredno društvo koje je razvrstano u mikro ili malo pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo

Postupak za ostvarivanje prava na IPARD podsticaje pokreće se podnošenjem zahteva za odobravanje projekta na osnovu Javnog poziva koji raspisuje ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

Uslove konkursa i detaljnije informacije o prijavama možete dobiti u agenciji Smart IPARD iz Novog Sada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...