Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
„Trend“ iz Zvornika nosilac A+ bonitetne ocene

Uspon niskogradnje i proizvodnje kamena kroz prizmu firme iz BiH

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjePreduzetnikU fokusu

8.4.2021 15:15 Izmenjeno: 15:26 Autor: Julijana Vincan 3

Uspon niskogradnje i proizvodnje kamena kroz prizmu firme iz BiH Uspon niskogradnje i proizvodnje kamena kroz prizmu firme iz BiH
Vodeći se primerom kompanija koje se bave niskogradnjom i radom na kamenolomima, čini se da na ove delatnosti nije negativno uticala pandemija korona virusa.... Uspon niskogradnje i proizvodnje kamena kroz prizmu firme iz BiH

Vodeći se primerom kompanija koje se bave niskogradnjom i radom na kamenolomima, čini se da na ove delatnosti nije negativno uticala pandemija korona virusa. Ovo potvrđuje i praksa preduzeća „Trend“ iz mesta Jošanica u opštini Zvornik, koje je osnovano 2005. godine i radi isključivo na području Bosne i Hercegovine.

„Naša primarna delatnost jeste niskogradnja, a ono najbitnije kod nas je proizvodnja kamena i kamenih agregata. Izrazito mnogo polažemo na kvalitetu, poštenju i pedantnosti, što naši poslovni saradnici i te kako prepoznaju. Beležimo kontinuirani rast broja zaposlenih, tako da smo u poslednjih godinu dana proširili poslovanje za 100 odsto, a trenutno imamo oko 60 radnika. Nemamo većih poteškoća u poslovanju i dajemo sve od sebe da uvek svoje obveze podmirujemo na vreme“, izjavio je za Biznis.rs direktor firme, Danko Mirović.

Dodaje da imaju najkvalitetniji prirodni kamen krečnjak, sedimentnu stenu koja je nastala uglavnom od minerala kalcita i ostalih, taloženjem krečnjačkih kućica i skeleta izumrlih morskih životinja, a u manjoj količini i biljaka.

„Krečnjak je prirodni materijal koji je rasprostranjen po celom svetu i koristi se kao građevinski materijal i kao materijal za izradu kreča. Pošto ga ima u izobilju, cena je povoljnija u odnosu na neke druge vrste prirodnog kamena. Izuzetno je lak za obradu, pa je samim tim i pogodan za najrazličitije zahteve kupaca, posebno u modernim enterijerima. Zbog svoje nežne strukture i toplih boja, krečnjak je i idealan dekorativni kamen i od njega se mogu napraviti najrazličitiji dekorativni proizvodi“, objašnjava naš sagovornik.

kamenje
Foto: Pixabay.com

Kako kaže, često se prijavljuju na razne tendere i konkurse i imaju dobru prolaznost. Takođe napominje i da se u radu pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera.

„Baš smo kupili firme ‘Kamenolom’ i ‘Trend kamenolomi’ i to je samo još jedan korak koji potvrđuje da smo lideri u ovom delu BiH u pogledu kamena. Naša misija je stalna usmerenost na razvoj, proizvodnju i prodaju kvalitetnih materijala, osluškujući i ispunjavajući na tom putu želje naših klijenata, i obavljajući svoj posao najprofesionalnije moguće“, naglasio je Mirović.

Imajući u vidu sve navedeno, jasno je da je A+ bonitetna ocena koju nosi firma „Trend“, a koja spada u najviše kojima se može nagraditi poslovanje neke kompanije, potpuno opravdana.

„A+ Sertifikat bonitetne izvrsnosti označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik. Preduzeće koje je zaslužilo ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvom firmom ostale kompanije mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti“, zaključuju u bonitetnoj kući CompanyWall.

„TREND“ doo Zvornik

Jošanica 134 A, Jošanica, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
4.408.415 (2019)
Broj zaposlenih:
30 (2019)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...