jak dolar i naplata otpisanih potraživanja dali doprinos

Aerodrom Nikola Tesla beleži pozitivno poslovanje u prvih šest meseci 2022. godine

BiznisNovacPoslovanjeSrbijaVesti

15.8.2022 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Aerodrom Nikola Tesla beleži pozitivno poslovanje u prvih šest meseci 2022. godine Aerodrom Nikola Tesla beleži pozitivno poslovanje u prvih šest meseci 2022. godine
Beogradski Aerodrom Nikola Tesla zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci ove godine, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju, objavila... Aerodrom Nikola Tesla beleži pozitivno poslovanje u prvih šest meseci 2022. godine

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci ove godine, pre svega usled naplate ranijih potraživanja u drugom tromesečju, objavila je brokerska kuća Momentum Securities, prenela je agencija Beta.

Kompanija je u periodu od janura do juna 2022. godine ostvarila neto profit od 57,7 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine zabeležen minus od 32,1 milion dinara. Samo u drugom kvartalu zabeležen je neto dobitak od 96,7 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji plus od 28,6 miliona dinara.

Ukupan prihod koji je beogradski aerodrom ostvario u prvih šest meseci tekuće godine dostigao je 489 miliona dinara, što je povećanje od 13 odsto i rast od devet procenata u odnosu na plan uprave.

AD AERODROM NIKOLA TESLA BEOGRAD

AERODROM BEOGRAD 47, 11077 Surčin , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.941.873,80 (2021)
Broj zaposlenih:
35 (2021)

Najveći deo ostvarene realizacije činila je naplata godišnje koncesione naknade koja je iznosila 348,9 miliona dinara, što je 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, prenela je agencija Beta.

Veliki doprinos pozitivnom krajnjem rezultatu dali su ostali prihodi od 115,2 miliona dinara, što je u velikoj meri posledica pozitivnog ishoda sudskog spora sa JAT Tehnikom koji je naplaćen u celosti, kao i pozitivne kursne razlike usled jačanja kursa dolara, navodi se u saopštenju Momentuma.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi proteklih dana se kotiraju oko nivoa od 1.500 dinara, što predstavlja rast od početka godine od 30,9 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...