AERODROM U MARIBORU POSTAJE MODERNI LOGISTIČKI CENTAR Imaće i železnicu i skladište za luku

BiznisInfrastrukturaRegionTurizamVesti

19.11.2020 08:52 Autor: Julijana Vincan 0

AERODROM U MARIBORU POSTAJE MODERNI LOGISTIČKI CENTAR Imaće i železnicu i skladište za luku AERODROM U MARIBORU POSTAJE MODERNI LOGISTIČKI CENTAR Imaće i železnicu i skladište za luku
Ministar infrastrukure Slovenije Jernej Vrtovec predstavio je u parlamentu projekat kako bi aerodrom u Mariboru trebalo da izgleda. Naime, ovaj objekat bi trebalo da... AERODROM U MARIBORU POSTAJE MODERNI LOGISTIČKI CENTAR Imaće i železnicu i skladište za luku

Ministar infrastrukure Slovenije Jernej Vrtovec predstavio je u parlamentu projekat kako bi aerodrom u Mariboru trebalo da izgleda. Naime, ovaj objekat bi trebalo da postane raznovrstan logistički centar do kraja godine.

Vrtovec je dodao da je ideja o pravljenju ovakvog multimodalnog logističkog centra došla od inženjerske kompanije DRI, koja je trenutno glavni operater na ovom državnom aerodromu.

„Ukoliko neko misli da će aerodrom raditi na idejama koje su predstavljene dosad, vara se“, izjavio je Vrtovec, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju STA.

Aerodrom i avion
Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ga lokalne vlasti podrže, Vrtovec će predložiti ideju Vladi i početi da radi na pravljenju modernog aerodroma, koji će, ne samo proširiti pistu, već će napraviti i železničku konekciju između aerodroma i opštine Hoče-Slivnica.

Na 400 hektara zemlje, planira se izgradnja modernog logističkog centra, najvećeg u Sloveniji, koji će služiti i kao skladište za Luku Koper.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...