putnicima poziv da odlože putovanja za taj dan

Air France otkazao 55 odsto letova za petak zbog štrajka kontrolora

EUFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

14.9.2022 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Air France otkazao 55 odsto letova za petak zbog štrajka kontrolora Air France otkazao 55 odsto letova za petak zbog štrajka kontrolora
Kompanija Air France objavila je sredu da za petak otkazuje 55 odsto letova na kratkim i srednjim linijama i 10 odsto dugolinijskih zbog štrajka francuskih... Air France otkazao 55 odsto letova za petak zbog štrajka kontrolora

Kompanija Air France objavila je sredu da za petak otkazuje 55 odsto letova na kratkim i srednjim linijama i 10 odsto dugolinijskih zbog štrajka francuskih kontrolora leta.

Uz to je moguće kašnjenje i otkazivanje letova u poslednjem trenutku, upozorava se u saopštenju i dodaje da će putnici biti pojedinačno obavešteni SMS porukom i elektronskom poštom, prenosi Beta.

Air France koji će otkazati oko 400 od 800 letova predviđenih za petak, pozvao je putnike da odlože putovanja planirana za taj dan.

Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo je pozvao avio-kompanije da u petak odustanu od polovine svojih letova.

Nacionalna unija kontrolora leta koja traži povećanje plata zbog inflacije i zapošljavanje dodatnog osoblja, štrajk je proglasila u Francuskoj i njenim teritorijama u inostranstvu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...