AIR FRANCE VRATILA PUTNICIMA VIŠE OD MILIJARDU EVRA Povraćaj novca po osnovu neostvarenih putovanja

BiznisEUTurizamVesti

16.9.2020 18:05 Autor: Ljiljana Begović 0

AIR FRANCE VRATILA PUTNICIMA VIŠE OD MILIJARDU EVRA Povraćaj novca po osnovu neostvarenih putovanja AIR FRANCE VRATILA PUTNICIMA VIŠE OD MILIJARDU EVRA Povraćaj novca po osnovu neostvarenih putovanja
Aviokompanija Air France saopštila je da je od januara 2020. godine obradila dva miliona zahteva putnika kojima je vratila 1,1 milijardu evra po osnovu... AIR FRANCE VRATILA PUTNICIMA VIŠE OD MILIJARDU EVRA Povraćaj novca po osnovu neostvarenih putovanja

Aviokompanija Air France saopštila je da je od januara 2020. godine obradila dva miliona zahteva putnika kojima je vratila 1,1 milijardu evra po osnovu neostvarenih putovanja.

Iz Air France ističu da su značajno ojačali svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima. Trenutno se blizu 700 agenata prodaje bavi pitanjem neostvarenih putovanja, koji odobravaju povraćaj novca ili vrednosni vaučer, u zavisnosti od želje putnika.

Aviokompanija, takođe, prilagođava svoje komercijalne mere i sada omogućava besplatne promene rezervacija, navodi se u saopštenju. To znači da ako putnici žele da otkažu putovanje, njihove karte se sada mogu promeniti bez dodatnih troškova i bilo kakvih uslovljavanja (dokaza), a mogu menjati datum i destinaciju po svom izboru.

Takođe, putnici mogu da traže povraćaj novca ili vrednosni vaučer, koji se kasnije može zameniti za novac, ukoliko se ne iskoristi. Ove mere odnose se na sva putovanja do 31. marta 2021. Ukoliko aviokompanija otkaže njihov let, putnicima su na raspolaganju iste opcije.

Pasoš, avionska karta i kofer u ruci na aerodromu
Foto: Pixabay.com

Air France takođe, putnicima nudi osiguranje koje pokriva troškove usled eventualnog oboljevanja od Covid-19 ili zahtevanog karantina.

Ovo osiguranje pokriva troškove medicinske pomoći na putu, u inostranstvu, kao i troškove koji mogu nastati kao posledica mogućeg karantina (troškovi smeštaja, itd). Navedeno osiguranje putnici mogu dobiti prilikom kupovine karte na sajtu www.airfrance.com .

Ovo osiguranje je trenutno dostupno putnicima sa prebivalištem u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a uskoro i u drugim zemljama, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...