ALARMANTNA SITUACIJA Ujedinjene nacije obećale 1,7 milijardi dolara humanitarne pomoći zemljama Afrike

SvetVesti

21.10.2020 08:22 Autor: Julijana Vincan 0

ALARMANTNA SITUACIJA Ujedinjene nacije obećale 1,7 milijardi dolara humanitarne pomoći zemljama Afrike ALARMANTNA SITUACIJA Ujedinjene nacije obećale 1,7 milijardi dolara humanitarne pomoći zemljama Afrike
Ujedinjenim Nacijama obećano je više od 1,7 milijardi dolara za pomoć Burkini Faso, Maliju i Nigaru do kraja 2020. i 2021. godine, objavila je... ALARMANTNA SITUACIJA Ujedinjene nacije obećale 1,7 milijardi dolara humanitarne pomoći zemljama Afrike

Ujedinjenim Nacijama obećano je više od 1,7 milijardi dolara za pomoć Burkini Faso, Maliju i Nigaru do kraja 2020. i 2021. godine, objavila je ta međunarodna organizacija.

Šef odeljenja UN za humanitarna pitanja Mark Loukok (Mark Lowcock) upozorio je da se u regionu Sahela „nazire tragedija“, ali je istakao da se ona može sprečiti.

Foto: Pixabay.com

Loukok je na virtuelnoj konferenciji za prikupljanje pomoći istakao da je za oko 13 miliona ljudi, od kojih je pet miliona dece, potrebna hitna humanitarna pomoć kako bi preživeli, prenosi Rojters.

On je dodao da više od sedam miliona ljudi gladuje, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

„Humanitarne potrebe u centralnom Sahelu su veće nego što su ikada bile, a stopa povećanja potreba je zaista alarmantna“, naglasio je Loukok na konferenciji koju su organizovale UN, Evropska unija, Nemačka i Danska.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...