u plusu bez podrške vlade od izbijanja pandemije

American Airlines očekuje profit od milijardu dolara u drugom kvartalu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

12.7.2022 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

American Airlines očekuje profit od milijardu dolara u drugom kvartalu American Airlines očekuje profit od milijardu dolara u drugom kvartalu
Avio-kompanija American Airlines očekuje da će ostvariti profit od otprilike milijardu dolara, što je prvi kvartal američkog prevoznika u plusu bez podrške vlade od... American Airlines očekuje profit od milijardu dolara u drugom kvartalu

Avio-kompanija American Airlines očekuje da će ostvariti profit od otprilike milijardu dolara, što je prvi kvartal američkog prevoznika u plusu bez podrške vlade od izbijanja pandemije.

Avio-kompanija sa sedištem u Dalasu očekuje da će prihod u drugom tromesečju iznositi 13,4 milijarde dolara, što je povećanje od 12 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, uz manji broj letova, saopštila je kompanija u utorak. U međuvremenu, očekuje se da će troškovi biti oko 12,4 milijarde dolara, prenosi Financial Times.

Dva prethodna kvartala, u protekle dve godine, za vreme jačeg talasa Covid-19 bila su tehnički isplativa zbog vladinih programa podrške platnom spisku.

Predviđa se da će raspoložive „milje sedišta“, važna metrika za industriju koja se koristi za merenje koliko je avio-prevoznik preleteo, iznositi 66,2 milijarde, ili 91,5 odsto u odnosu na kvartal od januara do marta 2019, dok će ukupan prihod po miljama sedišta porasti za 22,5 odsto.

Predviđa se račun za gorivo od približno četiri milijarde dolara, pošto je utrošeno 997 galona goriva po ceni od 4 do 4,05 dolara po galonu mlaznog goriva, što je povećanje u odnosu na prethodne smernice od 3,92 do 3,97 dolara po galonu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...