podsticaj razvojnih šansi

Američke privredne komore na Balkanu nastaviće da zagovaraju bolje investiciono okruženje

BiznisPoslovanjeRegionU fokusuVesti

23.9.2022 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Američke privredne komore na Balkanu nastaviće da zagovaraju bolje investiciono okruženje Američke privredne komore na Balkanu nastaviće da zagovaraju bolje investiciono okruženje
Predstavnici američkih privrednih komora (AmCham) Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije i Srbije usaglasili su se da će nastaviti da zagovaraju bolje poslovno... Američke privredne komore na Balkanu nastaviće da zagovaraju bolje investiciono okruženje

Predstavnici američkih privrednih komora (AmCham) Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije i Srbije usaglasili su se da će nastaviti da zagovaraju bolje poslovno i investiciono okruženje, ukidanje prepreka za slobodnu trgovinu i slobodno kretanje kapitala, robe i usluga, saopšteno je u petak.

Oni su tokom konferencije „Smart Cities“ u Tirani govorili o nastavku ekonomske saradnje i podsticanju razvojnih šansi.

Pored toga, američke privredne komore iz regiona obavezale su se i da će jačati međusobne veze i time zajednički sagledavati nove mogućnosti za saradnju.

„U trenutku kada se čitav region suočava sa brojnim izazovima poput energetske sigurnosti, nedostatka ljudskog kapitala, poremećaja lanaca snabdevanja, trgovinskih prepreka, informacione bezbednosti i klimatskih promena, američke privredne komore pozivaju lidere iz regiona da ubrzaju reforme i ojačaju saradnju radi usaglašavanja ekonomija ove regije sa propisima EU i njenim planovima za digitalnu i zelenu tranziciju, kao i u cilju unapređenja odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama“, navela je Američka privredna komora u Srbiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...