Indeks poverenja porastao

Američki potrošači optimističniji u avgustu

SvetVesti

28.8.2024 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američki potrošači optimističniji u avgustu Američki potrošači optimističniji u avgustu
Indeks poverenja potrošača koji je izračunala njujorška organizacija Conference Board porastao je u avgustu na 103,3 poena sa revidirane julske vrednosti od 101,9 poena.... Američki potrošači optimističniji u avgustu

Indeks poverenja potrošača koji je izračunala njujorška organizacija Conference Board porastao je u avgustu na 103,3 poena sa revidirane julske vrednosti od 101,9 poena.

Podaci su pozitivno iznenadili analitičare. Većina je očekivala da se vrednost indeksa neće značajno promeniti u odnosu na prvobitno objavljenu julsku vrednost od 100,3 poena, piše Seebiz.

Indeks poverenja u tekuće ekonomske prilike porastao je sa julskih 133,1 na 134,4 poena, a indeks očekivanja za narednih šest meseci sa 81,1 na 82,5 poena.

„Poverenje potrošača je poraslo, ali ostaje na nivou na kojem je bilo u poslednje dve godine. Poverenje u uslove poslovanja je poraslo, ali su počeli malo više da brinu o stanju tržišta rada, posebno o njegovom budućem razvoju“, rekla je Dana Peterson, glavni ekonomista Conference Boarda.

Ona je dodala da je poverenje poraslo u avgustu, posebno među potrošačima starijim od 35 godina i onima koji zarađuju više od 100.000 dolara godišnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.