povećan broj zahteva za državnu naknadu za nezaposlenost

Američko tržište rada u problemu zbog Covid-19

SvetVesti

22.7.2021 16:47 Autor: Miljan Paunović 0

Američko tržište rada u problemu zbog Covid-19 Američko tržište rada u problemu zbog Covid-19
Broj nezaposlenih Amerikanaca koji su aplicirali za dobijanje državne naknade popeo se prošle nedelje na dvomesečni maksimum. Broj podnetih zahteva za državnom naknadom za... Američko tržište rada u problemu zbog Covid-19

Broj nezaposlenih Amerikanaca koji su aplicirali za dobijanje državne naknade popeo se prošle nedelje na dvomesečni maksimum.

Broj podnetih zahteva za državnom naknadom za nezaposlenost povećan je za sedam dana, zaključno sa 17. julom, za 51.000 na nedeljnom nivou, dostižući ukupno 419.000 prema sezonski prilagođenim podacima, što je najviši nivo od sredine maja, pokazuju podaci Ministarstva rada objavljeni u četvrtak, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Ovaj podatak ukazuje na to da tržište rada nije izašlo iz problema pošto se nacija suočava sa ponovnim rastom broja novih infekcija virusom Covid-19.

„Porast broja nezaposlenih ove nedelje govori nam da problemi na tržištu rada nisu u potpunosti iza nas i da delta soj virusa još uvek može da sabotira ekonomski oporavak od najkraće recesije u američkoj istoriji“, kaže Kristofer Rupki (Christopher Rupkey), glavni ekonomista u kompaniji FWD Bonds u Njujorku.

Ipak, podaci iz izveštaja Ministarstva rada o zahtevima nezaposlenih za dobijanje naknade pokazuju takođe da se povećava broj ljudi koji se vraćaju na posao, što je kretanje koje nagoveštava kakav će biti julski izveštaj o zaposlenosti, dodaje britanska agencija.

Tagovi
POSAO SAD VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...