ANA BRNABIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE Vučić: Tražio sam da u vladi bude najmanje 50 odsto žena i dva nova ministarstva

SrbijaVesti

5.10.2020 20:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

ANA BRNABIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE Vučić: Tražio sam da u vladi bude najmanje 50 odsto žena i dva nova ministarstva ANA BRNABIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE Vučić: Tražio sam da u vladi bude najmanje 50 odsto žena i dva nova ministarstva
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić za novog mandatara za sastav nove vlade. „Pre nekolko minuta sam potpisao odluku o predlogu za... ANA BRNABIĆ MANDATAR ZA SASTAV NOVE VLADE Vučić: Tražio sam da u vladi bude najmanje 50 odsto žena i dva nova ministarstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić za novog mandatara za sastav nove vlade.

„Pre nekolko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj imam veoma visoko mišljenje“, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

On je obrazlažući svoju odluku istakao da je Brnabić, koja je i u prethodnom periodu bila premijer Srbije, radila u interesu građana, bila odana Srbiji i radila za dobrobit zemlje, kao i da se nikome nije dodvoravala.

Vučić je dodao i da je tražio od mandatarke da razmotri uvođenje dva nova ministarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto žena.

Predsednik Srbije je rekao i da su ključni izazovi pred zemljom, a time i novom vladom- pritisci o pitanju Kosova i Metohije, jačanje ekonomske i zdravstvene moći zemlje, kao i vojne i odbrambene sposobnosti.

Foto: Tanjug

On je u obraćaju javnosti rekao da je doneo odluku o mandataru nove vlade, nakon saslušanih mišljenja predstavnika svih lista koje su ušle u parlament, a na početku obraćanja zahvalio je svim građanima što su u ogromnom broju izašli na junske izbore.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...