Čuvena globalna grupa obratila se kripto svetu video porukom

Anonimus: Pravimo svoju kriptovalutu (VIDEO)

Hi-techLifestyleSvetVesti

18.7.2021 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Anonimus: Pravimo svoju kriptovalutu (VIDEO) Anonimus: Pravimo svoju kriptovalutu (VIDEO)
Globalna grupa Anonimus (Anonymous) objavila je da namerava da kreira sopstvenu kriptovalutu. Digitalna valuta Anon Inu pomoći će, kažu predstavnici Anonimusa u video obraćanju... Anonimus: Pravimo svoju kriptovalutu (VIDEO)

Globalna grupa Anonimus (Anonymous) objavila je da namerava da kreira sopstvenu kriptovalutu. Digitalna valuta Anon Inu pomoći će, kažu predstavnici Anonimusa u video obraćanju dostupnom na YouTube kanalu, sprečavanju uticaja koji na globalni svet kriptovaluta ima odluka Kine da zabrani kriptovalute. Osim države Kine, predstavnici ove grupe za svog neprijatelja označavaju i Ilona Maska (Elon Musk).

U objavljenoj poruci, članovi grupe Anonimusa otkrivaju i da su zainteresovani za aktivnost „rudarenja“, jer smatraju da ova oblast ima dobre izglede za razvoj.

Članovi grupe Anonimus, u video obraćanju, navode da je pravi razlog da se kineska vlada bori protiv „rudara“ uklanjanje konkurencije državnom digitalnom juanu. Dodaju i da su ograničenja, koja su nametnule kineske vlasti, pokrenule masovnu rasprodaju bitcoina i pad vrednosti ove kriptovalute.

Anon Inu će, kažu, biti zasnovan na Binance Smart Chain mreži. Vlasnici ove kriptovalute redovno će dobijati besplatne tokene, NFT i druge nagrade. Grupa Anonimus najavljuje i da će deo prihoda donirati prihvatilištima za pse lutalice.

Anonimus je globalna internet grupa nastala sredinom 2003. godine, na 4chan Imageboard forumu, reprezentujući koncept online zajednice zasnovan na anarhističkom modelu odlučivanja. Poreklo naziva grupe bazira se na sistemu diskusija 4chan foruma po kom su svi učesnici anonimni, potpisani kao Anonymous.

U ranoj formi, Anonymous je funkcionisao u vidu decentralizovanih grupa usmerenih ka ostvarivanju ciljeva izglasanih od strane samih učesnika. Početkom 2008. godine grupa stiče širu medijsku pažnju zbog svojih akcija hakovanja, usmerenih protiv zakona o zaštiti intelektualne svojine i internet piraterije. Neidentifikovane osobe u svojim hakerskim akcijama potpisivale su Anonymous. Nakon serije offline protesta i online hakerskih operacija, BBC je proglasio Anonymous kao potencijalnog naslednika platforme WikiLeaks.

  • Tina

    18.7.2021 #1 Author

    Sada, svaka neka kao organizacija ce imati svoju kripto valutu. Vreme će pokazati šta ce biti sa tim

    Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...