APEL ZA PRODUŽENJE VAŽENJA VAUČERA ZA ODMOR, bar do 20. decembra

BiznisSrbijaTurizamVesti

3.9.2020 13:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APEL ZA PRODUŽENJE VAŽENJA VAUČERA ZA ODMOR, bar do 20. decembra APEL ZA PRODUŽENJE VAŽENJA VAUČERA ZA ODMOR, bar do 20. decembra
Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije da donese odluku o produženju važenja ovogodišnjih vaučera za odmor u Srbiji... APEL ZA PRODUŽENJE VAŽENJA VAUČERA ZA ODMOR, bar do 20. decembra

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je inicijativu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije da donese odluku o produženju važenja ovogodišnjih vaučera za odmor u Srbiji do 20. decembra.

Prethodnih meseci zvali su nas mnogi građani i negodovali, jer zbog epidemije nisu mogli da iskoriste vaučere koje su dobili za odmor u martu, aprilu i maju, a onemogućena im je ponovna prijava za ove subvencije„, kazao je za Tanjug predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

I ugostitelji su ih kontaktirali zbog istog problema- popunjenih kapaciteta do 20. novembra i nezadovoljnih gostiju, kojima ne mogu da izađu u susret i prihvate njihove vaučere u drugom periodu.

Produžetkom akcije za mesec dana, tokom kojih bi mogli da se iskoriste isključivo neiskorišćeni vaučeri iz perioda vanrednog stanja, pomoglo bi se građanima da iskoriste svoje neiskorišćene rezervacije, ugostiteljima da popune kapacitete do kraja godine, a domaćem turizmu da obezbedi dodatnu zaradu, ocenjuje se u saopštenju.

Podsetimo, akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...