APPLE GRADI DVA NAJVEĆA VETROPARKA NA SVETU Kompanija investira u obnovljivu energiju

BiznisEkologijaSvetVesti

7.9.2020 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

APPLE GRADI DVA NAJVEĆA VETROPARKA NA SVETU Kompanija investira u obnovljivu energiju APPLE GRADI DVA NAJVEĆA VETROPARKA NA SVETU Kompanija investira u obnovljivu energiju
Kompanija Apple će u cilju investiranja u obnovljivu energiju napraviti dva najveća vetroparka na svetu, u Esbjergu u Danskoj. Apple je najavio da bi... APPLE GRADI DVA NAJVEĆA VETROPARKA NA SVETU Kompanija investira u obnovljivu energiju

Kompanija Apple će u cilju investiranja u obnovljivu energiju napraviti dva najveća vetroparka na svetu, u Esbjergu u Danskoj.

Apple je najavio da bi 200 metara visoke turbine, trebale da proizvode 62 Gw/h energije svake godine, što je dovoljno da napaja skoro 20.000 domova.

Ti vetroparkovi će poslužiti i kao eksperimentalni poligon za vetroturbine budućnosti, prenosi Tanjug pisanje SEEbiz.

Struja koja će se proizvoditi u Esbjergu, namenjena je za Apple data centar u Viborgu na severozapadu Danske. Uz pomoć tog data centra, funkcionisaće App Store, Apple Music, iMešagge, Siri i drugi servisi u Evropi, prenosi Pcpreš.

Prošlog meseca, Apple je objavio da želi da postane kompanija koja u radu svojih centara ne koristi energiju uglja do 2030. godine, a investicija u vetroturbine, trebala bi da pomogne kompaniji na tom putu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...