Povećanje plata i bolji uslovi rada

Apple postigao dogovor sa sindikatima

SvetVesti

29.7.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Apple postigao dogovor sa sindikatima Apple postigao dogovor sa sindikatima
Međunarodno udruženje radnika u vazduhoplovstvu (IAM) i koalicija organizovanih maloprodajnih zaposlenih (IAM CORE) postigla je okvirni sporazum sa kompanijom Apple zbog poboljšanja ravnoteže između... Apple postigao dogovor sa sindikatima

Međunarodno udruženje radnika u vazduhoplovstvu (IAM) i koalicija organizovanih maloprodajnih zaposlenih (IAM CORE) postigla je okvirni sporazum sa kompanijom Apple zbog poboljšanja ravnoteže između posla i privatnog života, povećanja plata i sigurnosti posla.

Radnici maloprodajne trgovine Apple u Tausonu glasaće o privremenom sporazumu 6. avgusta.

Privremeni trogodišnji ugovor uključuje prosečno povećanje plate od deset odsto, ograničenja za ugovorne zaposlene i klauzulu o otpremnini, poboljšanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života i pravila o transparentnosti. Ugovorom će se zadržati sve trenutne pogodnosti i sporazum o pregovaranju oko svih budućih dodataka, piše eKapija.

Radnici Appleove trgovine Tauson glasali su za odobravanje štrajka u maju.

U junu 2022. zaposleni u kompaniji Apple u Merilendu glasali su za pridruživanje sindikatu Međunarodnog udruženja radnika u vazduhoplovstvu, postavši prva maloprodajna organizacija tehnološkog diva u SAD, gde su se radnici sindikalno udružili.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.