Povećan i broj izdatih rešenja za adaptaciju i rekonstrukciju

APR: Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego 2020.

InvesticijeNekretnineSrbijaVesti

1.11.2021 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APR: Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego 2020. APR: Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego 2020.
Tokom devet meseci ove godine izdato je gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola u odnosu na isti period 2020, saopštila je danas Agencija za... APR: Gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola nego 2020.

Tokom devet meseci ove godine izdato je gotovo 25 odsto više građevinskih dozvola u odnosu na isti period 2020, saopštila je danas Agencija za privredne registre (APR).

U istom periodu preko informacionog sistema Centralne evidencije objedinjenih procedura (CEOP) podneto je 103.989 zahteva za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju objekata, što je za 21,4 procenta više nego u istom periodu lane.

Povećan je i broj izdatih rešenja o odobrenju izvođenja radova na adaptaciji, rekonstrukciji ili dogradnji postojećih objekata i to za 31,9 procenata u odnosu na prethodnu godinu, prenosi Tanjug.

Agencija navodi da je nedavno pustila u rad novu verziju informacionog sistema koja je obezbedila veći nivo stabilnosti softverske platforme i veliki broj novih funkcionalnosti za sve korisnike sistema, od podnosilaca zahteva za izdavanje eDozvola, investitora, nadležnih organa koji izdaju akta, pa sve do institucija sa javnim ovlašćenjima koje učestvuju u objedinjenoj proceduri.

Uvođenje elektronskog plaćanja taksi i naknada za sprovođenje postupka objedinjene procedure preko sistema eUprave znatno je unapredilo i ubrzalo postupak izdavanja eDozvola, a integracijom sa Adresnim registrom i Katastrom nepokretnosti omogućeno je automatsko preuzimanje adresnih podataka, kao i validacija brojeva katastarskih parcela.

Omogućeno je i automatsko preuzimanje podataka o pravnim licima registrovanim u APR, čime je skraćeno vreme potrebno za unos podataka i obezbeđena njihova tačnost.

  • Tina

    1.11.2021 #1 Author

    Gradjevinska delatnost se najvise razvija od svih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...