dozvole za frekvencije još uvek na čekanju

Aukcija za 5G mrežu u prvoj polovini 2022. godine

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

19.10.2021 15:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Aukcija za 5G mrežu u prvoj polovini 2022. godine Aukcija za 5G mrežu u prvoj polovini 2022. godine
Aukcija za dodelu frekvencija za uvođenje 5G mreže u Srbiji neće biti raspisana ove godine, već raspisivanje treba očekivati do kraja prve polovine 2022.... Aukcija za 5G mrežu u prvoj polovini 2022. godine

Aukcija za dodelu frekvencija za uvođenje 5G mreže u Srbiji neće biti raspisana ove godine, već raspisivanje treba očekivati do kraja prve polovine 2022. godine, rekla je u utorak ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je na poslovnom razgovoru sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) navela da se sa pripremama za uvođenje 5G mreže krenulo početkom prošle godine, ali da su one zbog pandemije korona virusa odložene.

Ministarka Matić je najavila početak zajedničke kampanje sa Američkom privrednom komorom u Srbiji za suzbijanje ilegalne trgovine preko Interneta pod nazivom „Klikni na sigurno, kupuj provereno“.

Navela je da se učinak inspekcije u ovoj oblasti od početka upotrebe odgovarajućih softverskih rešenja povećao za oko 50 odsto.

Matić je najavila i izmene Zakona o trgovini kojima će, između ostalog, biti uvedene digitalizovane otpremnice i dodala da će se taj zakon uskoro naći u proceduri.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...