PROMENE NA SLOVENAČKOM NAFTNOM TRŽIŠTU

Austrijski OMV prodaje svoje pumpe u Sloveniji

EURegionVesti

5.2.2021 09:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Austrijski OMV prodaje svoje pumpe u Sloveniji Austrijski OMV prodaje svoje pumpe u Sloveniji
U okviru svog programa prodaje investicija, austrijska energetska kompanija OMV planira da proda 92,25 odsto vlasničkog udela u OMV Slovenija, koji uključuje i prodaju... Austrijski OMV prodaje svoje pumpe u Sloveniji

U okviru svog programa prodaje investicija, austrijska energetska kompanija OMV planira da proda 92,25 odsto vlasničkog udela u OMV Slovenija, koji uključuje i prodaju 120 benzinskih pumpi u Sloveniji, prenose regionalni mediji. Kako su objasnili u ovoj kompaniji, u pitanju je korak u optimizaciji njihovog investicionog portfelja, prenosi STA.

Inače, OMV je drugi najveći dobavljač naftnih derivata u Sloveniji i ima benzinske pumpe pod robnim markama OMV, Eurotruck, Avanti i Diskont. Austrijska kompanija je prisutna na slovenačkom tržištu i sa kompanijom OMV Marine, koju, kako je najavljeno, neće prodavati.

Najava prodaje benzinskih pumpi u Sloveniji usledila je posle prodaje 300 OMV benzinskih pumpi u Nemačkoj prošle godine.

Inače, OMV je prisutan na slovenačkom tržištu od 1992. godine, kada je zajedno s Istrabenzom i INA osnovao firmu OMV Istrabenz. Austrijska je firma 2004. postala većinski vlasnik te kompanije koja je tada preimenovana u OMV Slovenija. U Sloveniji je mreža benzinskih pumpi organizovana po principu franšize, prenosi seebiz.eu.

Na slovenačkom tržištu naftnih derivata najveća je domaća kompanija Petrol iz Ljubljane, koja ima 318 benzinskih pumpi i tržišno učešće od blizu 60 odsto, dok OMV zauzima nešto više od 20 odsto market šera. U poslednje vreme svoje prisustvo na slovenačkom tržištu jača mađarski MOL koji ima više od 50 benzinskih pumpi.

OMV Slovenija d.o.o.

ULICA 15. MAJA 19, 6000 Koper – Capodistria, Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
802.534.000,00 (2018)
Broj zaposlenih:
69 (2018)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...