Narudžbina vredna devet milijardi dolara

Avioni Boeing 737 MAX ponovo će biti deo flote kompanije Akasa Air

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSvetTurizamU fokusuVesti

17.11.2021 18:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Avioni Boeing 737 MAX ponovo će biti deo flote kompanije Akasa Air Avioni Boeing 737 MAX ponovo će biti deo flote kompanije Akasa Air
Indijska avio-kompanija Akasa Air naručila je 72 aviona Boeing 737 MAX, u vrednosti od skoro devet milijardi dolara po kataloškim cenama, i to je... Avioni Boeing 737 MAX ponovo će biti deo flote kompanije Akasa Air

Indijska avio-kompanija Akasa Air naručila je 72 aviona Boeing 737 MAX, u vrednosti od skoro devet milijardi dolara po kataloškim cenama, i to je ujedno posao koji bi mogao da pomogne američkom proizvođaču aviona da povrati izgubljeno mesto na jednom od najperspektivnijih svetskih tržišta.

Narudžbina avio-kompanije koju je podržao milijarder, investitor Rakeš Džundžunvala (Rakesh Jhunjhunvala), dolazi mesecima nakon što je indijski regulator za vazdušnu bezbednost dozvolio avio-kompanijama ove zemlje da lete mlaznim avionom MAX, okončavajući skoro dve i po godine regulatornog prizemljenja, nakon što su u dve fatalne nesreće, u pet meseci, 346 ljudi izgubili život, piše Easterneye.biz.

Džundžunvala, poznat kao indijski Voren Bafet (Warren Buffet) udružio se sa bivšim izvršnim direktorima IndiGo-a, najvećeg avio-prevoznika u zemlji, i Jet Airvais-a kako bi iskoristio potražnju za domaćim vazdušnim saobraćajem, koja se približava nivoima pre pandemije dok se zemlja od nje ove godine oporavlja.

Ova low-cost avio-kompanija je dobila odobrenje od Ministarstva civilnog vazduhoplovstva da počne sa radom u oktobru, i očekuje se da će početi sa letovima sledeće godine.

„Već smo svedoci snažnog oporavka u vazdušnom saobraćaju i decenije rasta su pred nama“, rekao je izvršni direktor Akasa Air Vinai Dube (Vinay Dube) na sajmu u Dubaiju, gde je ova vest i objavljena.

Akasa-ova narudžbina uključuje dve varijante Boeinga 737-8 i 737-8-200 visokog kapaciteta, saopštile su kompanije.

Tagovi
BIZNIS INDIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...