BAFET ULAŽE U AVIOKOMPANIJE Investitori slede primer milijardera

SvetVesti

13.4.2020 14:09 Autor: Julijana Vincan 0

BAFET ULAŽE U AVIOKOMPANIJE Investitori slede primer milijardera BAFET ULAŽE U AVIOKOMPANIJE Investitori slede primer milijardera
Jedan od najpoznatijih svetskih investitora i šef konglomerata Berkshire Hathaway Voren Bafet (Warren Buffett) rekao je u intervjuu za MarketWatch da „ovakve trendove na... BAFET ULAŽE U AVIOKOMPANIJE Investitori slede primer milijardera

Jedan od najpoznatijih svetskih investitora i šef konglomerata Berkshire Hathaway Voren Bafet (Warren Buffett) rekao je u intervjuu za MarketWatch da „ovakve trendove na svetskim berzama nije video već 89 godina“, odnosno, od kada se rodio. On je kupio akcije najvećih američkih kompanija i privukao time pažnju drugih investitora.

Bafet je prošle nedelje kupio akcije jedne od najvećih američkih aviokompanija, Delta Air Lines, za 45,3 miliona dolara i trenutno drži udeo od 11 odsto u kompaniji. Iako su neki analitičari osporavali njegov potez, verujući da se aviokompanije neće dugo oporaviti od krize zbog korona virusa, drugi ulagači, uključujući američku investicionu banku Citigroup, poveli su se njegovim primerom. Aviokompanije koje su sada na kolenima i beleže ogromne gubitke, prema njegovim rečima, mogu biti dobra dugoročna investicija.

Iskusni investitor je na pitanje novinara „šta se događa na Wall Street-u uz smeh odgovorio da je „sve moguće doživeti na berzi, ako ostaneš dovoljno dugo“. Izveo je paralelu između trenutne panike na Wall Street-u s onom iz 1987. godine, kada su berze izgubile 1,7 biliona dolara u iznenadnom i neočekivanom događaju poznatom kao „Crni ponedeljak“ (Black Monday).

On je savetovao investitore da prate berze sada „sekundu po sekundu“, jer svaka vest dramatično utiče na porast ili pad cena akcija. Prema poslednjim podacima, njegova kompanija Berkshire Hathaway vredi 128 milijardi dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...