deo novca biće podeljen narodu u avganistanu

Bajden naredio zamrzavanje avganistanske imovine

SvetVesti

12.2.2022 13:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bajden naredio zamrzavanje avganistanske imovine Bajden naredio zamrzavanje avganistanske imovine
Američki predsednik Joe Biden (Džo Bajden) potpisao je naređenje o zamrzavanju avganistanske imovine u vrednosti od sedam milijardi dolara, sa namerom da taj novac... Bajden naredio zamrzavanje avganistanske imovine

Američki predsednik Joe Biden (Džo Bajden) potpisao je naređenje o zamrzavanju avganistanske imovine u vrednosti od sedam milijardi dolara, sa namerom da taj novac bude podeljen žrtvama napada od 11. septembra i kao humanitarna pomoć posleratnom Avganistanu.

Bela kuća je objavila da će Sjedinjene Američke Države osnovati fond u narednim mesecima iz koga će za pomoć avganistanskom narodu biti uplaćeno 3,5 milijardi dolara, prenosi Mina pozivajući se na Capital.ba.

Američki zvaničnici planiraju da iskoriste taj novac za dobrobit avganistanskog naroda vodeći računa da on ne padne u ruke talibana i “drugih malicioznih igrača”.

Druga polovina zamrznutih sredstava ostaće u SAD-u do odluke suda o tužbama protiv talibana, koje su podnele žrtve terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine.

Bela kuća je saopštila da su mnoge žrtve podnele odštetne zahteve protiv talibana pred federalnim sudom.

  • DANIJELA

    13.2.2022 #1 Author

    Njima svaki dolar znaci, ko god im dao, svakako treba.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...