BAJDEN POBEDIO U FINALNOJ DEBATI, POKAZUJE ANKETA CNN Stav birača o budućem predsedniku SAD ipak nepromenjen

SvetVesti

23.10.2020 10:55 Autor: Marko Miladinović 0

BAJDEN POBEDIO U FINALNOJ DEBATI, POKAZUJE ANKETA CNN Stav birača o budućem predsedniku SAD ipak nepromenjen BAJDEN POBEDIO U FINALNOJ DEBATI, POKAZUJE ANKETA CNN Stav birača o budućem predsedniku SAD ipak nepromenjen
U poslednjoj TV debati uoči američkih predsedničkih izbora koji će biti održani 3. novembra, kandidat Demokratske stranke Džo Bajden (Joe Biden) bio je bolji... BAJDEN POBEDIO U FINALNOJ DEBATI, POKAZUJE ANKETA CNN Stav birača o budućem predsedniku SAD ipak nepromenjen

U poslednjoj TV debati uoči američkih predsedničkih izbora koji će biti održani 3. novembra, kandidat Demokratske stranke Džo Bajden (Joe Biden) bio je bolji protivnik od aktuelnog predsednika SAD, pokazuje anketa koju je sproveo CNN.

Od 535 registrovanih glasača koji su učestvovali u telefonskom istraživanju neposredno po završetku TV duela, njih 53 odsto je reklo da je Bajden pobedio u duelu, dok je 39 odsto ocenilo da je to bio kandidat republikanaca Donald Tramp (Donald Trump). Kada se radi o opštem utisku o Trampovom učešću u debati, čak 67 odsto njih smatra da su njegove kritike na račun demokratskog kandidata bile nepravedne.

CNN dodaje da sama rasprava nije mnogo uticala na promene u stavu birača o kandidatima, pa je ranije povoljno mišljenje o Bajdenu zadržalo 56 odsto birača, a o Trampu 41 odsto.

Anketirani su ocenili i da su Bajdenovi stavovi o ekonomiji i pandemiji korona virusa bili bolji od Trampovih, dok su ostali podeljeni oko stavova dvojice kandidata o spoljnoj politici.

Iako je treća debata bila mnogo manje sporna od prve, zanimljiv je i podatak da su ženski glasači većinom na Bajdenovoj strani – 60 odsto njih istaklo je da je Bajden sinoć bio bolji, a 35 odsto Tramp, dok je 47 odsto muškaraca videlo Bajdena kao pobednika, a 44 odsto Trampa.

Kako navodi CNN, ukupna prednost Bajdena nad Trampom nakon finalne debate je 53 odsto naspram 39 odsto, što je samo jedan procenat više od prednosti koju je nad Trampom pre četiri godine imala Hilari Klinton.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...