Američki predsednik upozorio Moskvu

Bajden zapretio Putinu da će Rusiji uvesti do sada neviđene sankcije

SvetVesti

20.1.2022 12:46 Autor: Vladimir Jokanović 9

Bajden zapretio Putinu da će Rusiji uvesti do sada neviđene sankcije Bajden zapretio Putinu da će Rusiji uvesti do sada neviđene sankcije
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) još jednom je upozorio Moskvu da bi invazija na Ukrajinu imala devastirajuće posledice po Rusiju koja bi se... Bajden zapretio Putinu da će Rusiji uvesti do sada neviđene sankcije

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) još jednom je upozorio Moskvu da bi invazija na Ukrajinu imala devastirajuće posledice po Rusiju koja bi se suočila sa sankcijama kakve „još nikada nisu viđene“. U isto vreme on je naveo da postoje određene razlike u stavovima pojedinih NATO članica kako reagovati na eventualnu rusku agresiju.

Sjedinjene Američke Države će poslati više trupa u istočnoevropske članice NATO, uključujući Poljsku ili Rumuniju, ako ruski predsednik Vladimir Putin odluči da izvrši invaziju na Ukrajinu, rekao je Bajden, prenosi Military Times. On je istakao da neće povući trupe iz bivših sovjetskih republika radi deeskalacije tenzija sa Rusijom.

„Nećemo se stacionirati za stalno“, naveo je Bajden, dodajući da će SAD povećati prisustvo trupa u tim zemljama u skladu sa obavezama po članu 5, o zajedničkoj odbrani. Američki predsednik istakao je da su SAD „veoma zabrinute“ zbog onoga što se dešava u Ukrajini, iako ona nije članica NATO, kao i da veruje da Putin želi potpuni rat u Ukrajini.


Bajden je ocenio da ruski predsednik još nije doneo konačnu odluku o invaziji na Ukrajinu. On je upozorio da će ograničiti pristup Rusije međunarodnom bankarskom sistemu, ukoliko ona bude izvršila invaziju na Ukrajinu. „Nisam baš siguran da je odlučio šta će da uradi“, rekao je Bajden navodeći da pretpostavlja da će Rusija napasti.

Bajden je takođe sugerisao da bi „manji upad“ izazvao manji odgovor od invazije na Ukrajinu u punom obimu, rekavši da je „veoma važno da sve u NATO držimo na istoj strani“. On je razjasnio da je mislio na nevojnu akciju, kao što je sajber napad, koja bi naišla na sličan recipročan odgovor.


U međuvremenu, visoki ruski diplomata rekao je da Moskva neće odustati od svog insistiranja da SAD formalno zabrane Ukrajini da se ikada pridruži NATO savezu i smanji vojno prisustvo u istočnij Evropi. Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, Sergej Rjabkov rekao je da Moskva nema nameru da izvrši invaziju na Ukrajinu.

  • N.N.

    20.1.2022 #1 Author

    Strasno

    Odgovori

  • Milovan94

    20.1.2022 #2 Author

    Dokle više sa sankcijama

    Odgovori

  • STRELAC

    20.1.2022 #3 Author

    A Putin ce bas mnogo da se potrese!

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.1.2022 #4 Author

    Nece izaci na dobro ako to urade…

    Odgovori

  • EVA57

    20.1.2022 #5 Author

    Dobro. Ring je definisan, sada ide verbalno odmeravanje snaga, a da li se iko dosetio da tu žive ljudi!?

    Odgovori

  • NINO

    21.1.2022 #6 Author

    Putin se trese 🤣

    Odgovori

  • DANA

    21.1.2022 #7 Author

    🤨

    Odgovori

  • Dzebac

    26.1.2022 #8 Author

    Nažalost, kao i uvek stradaju nevini ljudi..

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    27.1.2022 #9 Author

    Jedan dobar vic na ovu temu:Ameri nemojte da se zamerite rusima inače će Kolumbo morati opet da vas traži.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...