dve banke bi imale u rukama 870 milijardi dolara imovine u severnoj americi

Bank of Montreal kupuje BNP Paribas u SAD

BankeNovacSvetVesti

20.12.2021 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bank of Montreal kupuje BNP Paribas u SAD Bank of Montreal kupuje BNP Paribas u SAD
Banka of Montreal je u poodmaklim pregovorima o kupovini američkog ogranka francuske banke BNP Paribas, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na izvore... Bank of Montreal kupuje BNP Paribas u SAD

Banka of Montreal je u poodmaklim pregovorima o kupovini američkog ogranka francuske banke BNP Paribas, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na izvore upućene u pregovore.

Kanadski zajmodavac bi mogao da finalizuje sporazum već ove nedelje, ukoliko se pregovori uspešno završe, navodi njujorški poslovni list, a prenosi Reuters.

Sporazum bi olakšao ekspanziju Bank of Montreal u Sjedinjenim Američkim Državama, gde u poslednjih nekoliko godina radi na širenju svog prisustva. Zajedno, dve banke bi imale oko 870 milijardi dolara imovine, dodaje se u izveštaju.

Agencija Bloomberg je prošle nedelje izvestila da je Bank of Montreal izrazila interesovanje za kupovinu Bank of West sa sedištem u San Francisku, američkog ogranka BNP Paribas.

Francuska banka je radila sa bankama JPMorgan i Goldman Sachs na proceni prodaje 147-godišnje kompanije, prema kojoj bi kupoprodajni ugovor s potencijalnim kupcima, uključujući Bank of Montreal, Toronto-Dominion Bank i KijKorp sa sedištem u Ohaju, mogao da vredi oko 15 milijardi dolara.

  • Tu treba videti sta i kako koja je unutrasnja politika, kupuju kupuju nista nece da se promjeni, mozda par usluga besplatnih sve se zavisi od konstrukcije vlasti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...