Rizični krediti povezani sa hedž fondovima vredni dve milijarde dolara

Banka Credit Suisse zahteva uništavanje dokumenata najbogatijih klijenata

BankeNovacSvetVesti

2.3.2022 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Banka Credit Suisse zahteva uništavanje dokumenata najbogatijih klijenata Banka Credit Suisse zahteva uništavanje dokumenata najbogatijih klijenata
Investiciona banka Credit Suisse tražila je od hedž fondova i ostalih investitora da unište dokumentaciju vezanu za jahte i privatne avione njihovih najbogatijih klijenata... Banka Credit Suisse zahteva uništavanje dokumenata najbogatijih klijenata

Investiciona banka Credit Suisse tražila je od hedž fondova i ostalih investitora da unište dokumentaciju vezanu za jahte i privatne avione njihovih najbogatijih klijenata sa ciljem da spreči da informacije procure van banke koja je glavni zajmodavac sankcionisanih oligarha.

Investitori su ove nedelje primili pisma u kojima švajcarska banka zahteva od njih da eliminišu dokumentaciju vezanu sa osigurane zajmova koji su podržani imovinom poput jahti, privatnih aviona, nekretnina i finansijskih sredstava, navode za Financial Times tri osobe upućene u situaciju.

U pismima se navodi da treba “uništiti i trajno eliminisati” sve poverljive informacije koje dolaze iz Credit Suisse banke, a vezane su za pomenute transakcije, zbog, kako se navodi, “podataka koji su nedavno procure u medije”.

Ovaj korak banka Credit Suisse preduzela je nakon što je prošlog meseca Financial Times objavio izveštaj sa detaljima o rizičnim kreditima vrednim dve milijarde dolara koji su povezani sa grupom hedž fondova.

Pokušaj švajcarske banke da spreči klijente da odaju poverljive informacije uzrokovan je i objavom dokumenata u kojima se nalaze detalji vezani za 30.000 korisnika usluga Credit Suisse, koji razotkrivaju povezanost ove banke sa oligarsima, korumpiranim državnicima i dilerima droge.

 • LJUBIŠA

  2.3.2022 #1 Author

  Zahteva?!
  Ne, ne…sve to treba da je transparentno.

  Odgovori

 • MARKO7

  2.3.2022 #2 Author

  Pa baš mi je i čudno da tako nešto rade, ali opet ako mi neko može odgovoriti na komentar i objasniti.

  Odgovori

 • GOCA BG

  2.3.2022 #3 Author

  Sta li je pozadina ovog zahteva??!!

  Odgovori

 • NINO

  2.3.2022 #4 Author

  Sve se perfidno radi. Niko nista ne zna, samo se nesto zahteva, a milijardera koliko hoces. A odakle?

  Odgovori

 • DANA

  4.3.2022 #5 Author

  Pa kako,klijente moraju da zastite.A odalle I’m imovina,to je pitanje?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...