Početak sporog pomeranja od decenija masovnog monetarnog stimulisanja

Banka Japana imenovala novog direktora monetarnih poslova

BankeSvetVesti

31.7.2023 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Banka Japana imenovala novog direktora monetarnih poslova Banka Japana imenovala novog direktora monetarnih poslova
Banka Japana (BOJ) je imenovala Kazuhiro Masakija, stručnjaka za monetarnu politiku sa iskustvom u tržišnim operacijama, za novog šefa svog odeljenja koje nadgleda izradu... Banka Japana imenovala novog direktora monetarnih poslova

Banka Japana (BOJ) je imenovala Kazuhiro Masakija, stručnjaka za monetarnu politiku sa iskustvom u tržišnim operacijama, za novog šefa svog odeljenja koje nadgleda izradu politike centralne banke.

Ovo saopštenje dolazi nakon prošlonedeljne odluke BOJ-a da svoju politiku kontrole prinosa učini fleksibilnijom, što igrači na tržištu vide kao početak sporog pomeranja od decenija masovnog monetarnog stimulisanja, prenosi Reuters.

Masaki (55) je ranije bio direktor odeljenja za finansijski sistem centralne banke. On će zameniti Kojia Nakamuru, koji će sada biti zadužen za odeljenje finansijskog sistema.

Odeljenje za monetarne poslove je jedno od najvažnijih odeljenja u BOJ-u. Pored oblikovanja ideja monetarne politike, priprema nacrte govora za članove odbora banke, uključujući guvernera i zamenike guvernera.

Masaki je ranije bio viši član odeljenja i bio je uključen u mnoge ključne promene monetarne politike BOJ-a, uključujući uvođenje negativnih kamatnih stopa i kontrolu krive prinosa u 2016. godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...