BANKROT LANCA RESTORANA PIZZA HUT Više od 300 objekata biće trajno zatvoreno

BiznisSvetVesti

18.8.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

BANKROT LANCA RESTORANA PIZZA HUT Više od 300 objekata biće trajno zatvoreno BANKROT LANCA RESTORANA PIZZA HUT Više od 300 objekata biće trajno zatvoreno
Više od 300 restorana poznatog lanca „Pizza Hut“ biće trajno zatvoreno nakon bankrota jedne od najvećih franšiza ovog brenda. Kompanija NPC Interešenel, koja je... BANKROT LANCA RESTORANA PIZZA HUT Više od 300 objekata biće trajno zatvoreno

Više od 300 restorana poznatog lanca „Pizza Hut“ biće trajno zatvoreno nakon bankrota jedne od najvećih franšiza ovog brenda.

Kompanija NPC Interešenel, koja je u stečajnom postupku, postigla je sporazum sa vlasnicima „Pizz Hut“, kompanijom „Yum“, o zatvaranju četvrtine svojih restorana i prodaji ostalih, preneo je CNN.

Poslovni neuspeh NPC Internešenela pripisuje se uvođenju vanrednih mera zbog korona virusa i dugovanjima od skoro milijardu dolara.

Iz „Pizza Hut“ je saopšteno da je na pomenutih 300 lokacija posao veoma loše funkcionisao u poređenju s drugim lokacijama ovog poznatog brenda brze hrane, kao i da će kompanija pomoći da radnici koji su ostali bez posla pređu u druge restorane „Pizza Hut“.

Kompanija NPC Internešeneal ima ukupno 1.227 lokacija na kojima rade restorani „Pizza Hut“, što čini približno 18 odsto od ukupno 6.700 „Pizza Hut“ u SAD, a vodi i 6.500 restorana brze hrane brenda „Wendy“s“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...