BANKROTIRAO HOME PLUS Poznati trgovinski lanac odlazi u stečaj, neizvesno da li će potrošači dobiti naručenu robu

NovacSrbijaStečajVesti

19.11.2020 10:25 Autor: Ljiljana Begović 1

BANKROTIRAO HOME PLUS Poznati trgovinski lanac odlazi u stečaj, neizvesno da li će potrošači dobiti naručenu robu BANKROTIRAO HOME PLUS Poznati trgovinski lanac odlazi u stečaj, neizvesno da li će potrošači dobiti naručenu robu
Poznati trgovinski lanac “Home plus”, bankrotirao je i zatvorio lokale u svim tržnim centrima u Beogradu. Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), račun firme... BANKROTIRAO HOME PLUS Poznati trgovinski lanac odlazi u stečaj, neizvesno da li će potrošači dobiti naručenu robu

Poznati trgovinski lanac “Home plus”, bankrotirao je i zatvorio lokale u svim tržnim centrima u Beogradu.

Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), račun firme je u blokadi od 30. oktobra, a ukupan iznos blokade je 55,3 miliona dinara. Radnici više nisu na radnim mestima, a neizvesna je i pozicija potrošača koji su poručili robu, platili je, ali je nisu i dobili.

Na zatvorenim lokalima postavljen je i natpis “Izdaje se”.

Foto: Pixabay.com

Ova kompanija posluje na tržištu Srbije 20 godina. Svoje objekte ima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Od proleća 2017. godine kompanija je promenila ime iz “Home centar” u “Home plus”.

U finansijskom izveštaju za 2018. godinu se navodi da je kompanija imala 220 zaposlenih i profit od 824.000 dinara.

Trgovinski lanac „Home plus“ odlazi u stečaj, prenose Novosti,  jer je jedan od poverilaca predao zahtev Privrednom sudu za otvaranje stečajnog postupka, a računi ove kompanije su u blokadi.

  • Mara

    19.11.2020 #1 Author

    Pa,naravno u stecaj i nikom nista ccc

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...