Britanska banka planira smanjenje troškova za milijardu funti

Barclays ukida do 2.000 radnih mesta

BankeSvetVesti

24.11.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Barclays ukida do 2.000 radnih mesta Barclays ukida do 2.000 radnih mesta
Britanska banka Barclays sprovešće plan za uštedu milijardu funti, što bi moglo da uključi ukidanje 2.000 radnih mesta, uglavnom u pozadinskim službama, navode neimenovani... Barclays ukida do 2.000 radnih mesta

Britanska banka Barclays sprovešće plan za uštedu milijardu funti, što bi moglo da uključi ukidanje 2.000 radnih mesta, uglavnom u pozadinskim službama, navode neimenovani izvori sa direktnim saznanjima.

Menadžeri Barclays banke sa najvišim rukovodicima razmatraju predloge za povećanje profitabilnosti, a deo tog plana je ukidanje 1.500 do 2.000 radnih mesta, prenosi Seebiz, pozivajući se na agenciju Reuters. Banka je odbila da zvanično komentariše ove informacije.

Potencijalni rezovi najpre bi se odnosili na Barclays Execution Services, interno poznat kao BX i činili bi deo ukupnog smanjenja troškova do milijardu funti u celoj grupi tokom nekoliko godina, navode izvori.

Barclays je poslednih godina smanjivao bonuse, kao i broj radnih mesta u poslovanju sa stanovništvom i investicionim bankarstvom u cilju smanjenja troškova. Odeljenje BX otvoreno je 2017. godine kako bi se konsolidovale funkcije podrške za dva glavna poslovna dela banke, maloprodajno i međunarodno bankarstvo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...