"Nikola Tesla" povećava svoje kapacitete

Beogradski aerodrom dobija novu pistu

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

7.7.2021 16:35 Autor: Miljan Paunović 4

Beogradski aerodrom dobija novu pistu Beogradski aerodrom dobija novu pistu
Na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u sredu su predstavljeni radovi na izgradnji novog terminala i poboljšanju kvaliteta aerodromskih usluga, preneo je Tanjug. Ovom... Beogradski aerodrom dobija novu pistu

Na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u sredu su predstavljeni radovi na izgradnji novog terminala i poboljšanju kvaliteta aerodromskih usluga, preneo je Tanjug.

Ovom prilikom je premijerka Srbije Ana Brnabić rekla da je davanje aerodroma kompanji VINCI na upravljanje bio pametan ekonomski potez.

„Da nije bilo tako, kako bi aerodrom ‘Nikola Tesla’ preživeo 2020. godinu. Da smo sami dočekali pandemiju korona virusa, koliko bi novca i vremena bilo potrebno da bismo našli ovakvog koncesionara kao što je VINCI“, rekla je premijerka.

Navela je da prvi put posle 60 godina aerodrom ima novu pistu.

„Povećana je površina platformi sa 50.000 na preko 100.000 kvadrata. Do sada je izgrađeno preko 36.000 kvadrata novih platformi, do kraja oktobra ove godine izgradiće se još 27.000 kvadrata. Završena je izgradnja parkinga sa preko 500 parking mesta, a uskoro će biti izgrađen i parking ispred terminala koji će imati 800 parking mesta“, dodala je premijerka ističući da na novim parkinzima ima i preko 50 mesta za punjenje električnih automobila, te da će 100 odsto otpada na beogradskom aerodromu biti reciklirano.

„Beogradski aerodrom je premašio evropski prosek oporavka od posledica pandemije, oporavio se 49 odsto“, rekao je generalni direktor Međunarodnog saveta aerodroma za Evropu (ACI) Olivije Jankovec.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kojim upravlja kompanija VINCI Airports, osvojio je u martu Nagradu za kvalitet usluge koju dodeljuje Međunarodni savet aerodroma za 2020. godinu u dve kategorije.

Beogradski aerodrom našao se među Najboljim aerodromima po veličini u regionu (pet do 15 miliona putnika godišnje u Evropi) i onima koji imaju Najbolju primenu higijenskih mera u regionu (Evropa).

Poslovni prihodi (RSD):
11.256.998,73 (2019)
Broj zaposlenih:
(2019)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...