U fokusu skupa aktuelne teme za Srbiju

Beogradski ekonomski forum 4. i 5. oktobra

ManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

28.9.2021 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beogradski ekonomski forum 4. i 5. oktobra Beogradski ekonomski forum 4. i 5. oktobra
Beogradski ekonomski forum, 21. po redu, ove godine biće održan 4. i 5. oktobra u hotel Metropol Palace, najavili su organizatori. Forum se održava... Beogradski ekonomski forum 4. i 5. oktobra

Beogradski ekonomski forum, 21. po redu, ove godine biće održan 4. i 5. oktobra u hotel Metropol Palace, najavili su organizatori.

Forum se održava u partnerstvu sa kompanijom Visa, a pod pokroviteljstvom Saveta stranih investitora. Ovaj skup je važan za region i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma baveći se aktuelnim temama vezanim za Srbiju, pri čemu poseban akcenat stavlja na privredni rast i razvoj, kao i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, navodi se u saopštenju organizatora. Baš zbog toga, Beogradski ekonomski forum će i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, kao i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Na Forumu će se skupu obratiti brojni govornici, među kojima su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt), ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar bez portfelja Nenad Popović, kao i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčk, potpredsednik Vlade Severne Makedonije za evropske integracije Nikola Dimitrov, ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska i ministar spoljnih poslova Malte Evarist Bartolo.

Na skupu će govoriti i direktor Centra Atlantskog saveta za Evropu Bendžamin Hadad (Benjamin Haddad) i generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević.

Osim njih, posetioci Foruma imaće priliku da čuju i ambasadora delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuela Žofrea (Emanuele Giaufret), ambasadora Švajcarske u Srbiji Ursa Šmita (Urs Schmid), ambasadorku Velike Britanije u Srbiji Šin Meklaud (Sian MacLeod) i ambasadora Italije u Srbiji Karla lo Kaša (Carlo lo Cascio).

Govoriće i predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, gospodin Sander van Rutselar (Sander van Rootselaar) ispred kompanije TurkStream, šef regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonci (Alessandro Bragonzi).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...