BERZA NA WALL STREETU PUNA OPTIMIZMA ZBOG VAKCINE Pljušte rekordi, čeka se stimulativni paket

BerzaNovacSvetVesti

9.12.2020 16:31 Autor: Vladimir Jokanović 0

BERZA NA WALL STREETU PUNA OPTIMIZMA ZBOG VAKCINE Pljušte rekordi, čeka se stimulativni paket BERZA NA WALL STREETU PUNA OPTIMIZMA ZBOG VAKCINE Pljušte rekordi, čeka se stimulativni paket
Pažnja trgovaca na berzi Wall Street pred otvaranje u sredu bila je usmerena ka pregovorima demokrata i republikanaca o usvajanju novog stimulativnog paketa finansijske... BERZA NA WALL STREETU PUNA OPTIMIZMA ZBOG VAKCINE Pljušte rekordi, čeka se stimulativni paket

Pažnja trgovaca na berzi Wall Street pred otvaranje u sredu bila je usmerena ka pregovorima demokrata i republikanaca o usvajanju novog stimulativnog paketa finansijske pomoći za domaćinstva i preduzeća u vrednosti 916 milijardi dolara.  

S&P500 u utorak je prvi put u istoriji dočekao zatvaranje berze sa vrednošću višom od 3.700 bodova. Industrijski Dow Jones indeks ponovo je bio viši od 30.000 na kraju radnog vremena berze, a u utorak je stigao do nove rekordne vrednosti, koja se nije održala do kraja dana – 30.246,22 poena, prenosi CNBC.

Nasdaq je takođe bio najviši ikada na zatvaranju berze u utorak, 12.582,77 bodova, jer se nastavlja porast vrednosti akcija visokotehnoloških kompanija zbog masovnog rada od kuće. Nasdaq je neznatno izgubio na vrednosti u sredu ujutro, dok su Dow Jones i S&P500 zabeleži male dobitke, prenosi Yahoo Finance.

Vakcina protiv korona virusa i dalje je glavna svetska tema i pokretač optimizma investitora na američkom tržištu. Nacionalna uprava za hranu i lekove (FDA) saopštila je u utorak da su ispitivanja vakcine kompanija Pfizer i BioNTech potvrdila njenu efikasnost. Konačno odobrenje FDA za početak vakcinacije očekuje se narednih dana.   

Prema mišljenju nekih analitičara, pored dobrih vesti o vakcini i finansijskom stimulansu, dodatni razlog za rast vrednosti na berzama može biti pohlepa investitora. Oni ipak procenjuju da je tekuća nedelja dobra za kupovinu akcija kompanije za dostavu hrane DoorDash, koja izlazi na berzu, kao i akcije Airbnb, koja bi u sredu trebalo da oglasi svoju javnu ponudu.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...