Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Konkurs za prijave otvoren do 13. septembra, svi programi online

Besplatne obuke u IT sektoru šansa za oko 5.000 mladih ljudi

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

22.7.2021 15:22 Autor: Marija Jovanović 0

Besplatne obuke u IT sektoru šansa za oko 5.000 mladih ljudi Besplatne obuke u IT sektoru šansa za oko 5.000 mladih ljudi
Nacionalna služba za zapošljavanje pomerila je rok za prijavljivanje nezaposlenih osoba za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Novi termin za početak... Besplatne obuke u IT sektoru šansa za oko 5.000 mladih ljudi

Nacionalna služba za zapošljavanje pomerila je rok za prijavljivanje nezaposlenih osoba za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Novi termin za početak obuka je 13. septembar, a svi zainteresovani nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji NSZ, za učešće u ovom programu mogu da se prijave najkasnije do 1. septembra ove godine, saopštila je NSZ.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, NSZ pozvala je nezaposlene osobe da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Za oko 5.000 mladih ljudi, nezaposlenih i studenata, biće omogućeno četiri besplatna online programa u u oblasti IT. Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija „Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane online, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno.

Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...