BEZ ODLASKA U KANCELARIJU Microsoft omogućava zaposlenima da trajno rade od kuće

SvetVesti

11.10.2020 09:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BEZ ODLASKA U KANCELARIJU Microsoft omogućava zaposlenima da trajno rade od kuće BEZ ODLASKA U KANCELARIJU Microsoft omogućava zaposlenima da trajno rade od kuće
Svi zaposleni u kompaniji Microsoft moći će ubuduće da trajno rade od kuće, uz dozvolu nadređenih. Čelnici tehnološkog giganta omogućili su svim svojim zaposlenima... BEZ ODLASKA U KANCELARIJU Microsoft omogućava zaposlenima da trajno rade od kuće

Svi zaposleni u kompaniji Microsoft moći će ubuduće da trajno rade od kuće, uz dozvolu nadređenih. Čelnici tehnološkog giganta omogućili su svim svojim zaposlenima mogućnost da izaberu budući način rada.

Ovaj potez američke kompanije samo je još jedan u nizu, piše BBC, uz podsećanje da su se na isti korak prethodno odlučili, između ostalih, i tehnološki divovi Facebook i Twitter.

Takođe, ovaj potez odražava i prinudnu promenu u načinu rada i poslovanja, izazvanu pandemijom korona virusa. Mnoge kompanije širom sveta sada ponovo procenjuju neophodnost poslovnih prostorija, i očekuju da će u budućnosti biti daleko više orjentisane na rad van kancelarija.

Neka radna mesta u kompaniji Microsoft i dalje će podrazumevati neophodnost prisustva u kancelarijama, dok će neki zaposleni moći da rade pola radnog vremena od kuće, a drugu polovinu iz poslovnih prostorija i to bez dozvole rukovodilaca.

Foto:Pixabay.com

Samo u Velikoj Britaniji od aprila čak 46 odsto zaposlenih radi od kuće, dok je u SAD u maju mesecu 42 procenta njih posao obavljalo iz svog doma. Iako je tokom avgusta taj broj smanjen na 35 odsto, zvanična statistika pokazuje da je do početka pandemije samo dva procenta zaposlenih radilo na daljinu.

Oko 22 odsto zaposlenih očekuje da će, nakon okončanja krize sa korona virusom, nastaviti da radi od od kuće, a čak 55 procenata poslodavaca prognozira da će radnici tada bar jedan dan posao obavljati iz doma, pokazali su rezultati nedavnog istraživanja u SAD, prenosi BBC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...