Nove mere Kriznog štaba

Bez PCR testa i karantina za ulazak u Srbiju za sve koji imaju potvrde o revakcinaciji u našoj zemlji

SrbijaVesti

24.3.2021 09:47 Autor: Marko Miladinović 0

Bez PCR testa i karantina za ulazak u Srbiju za sve koji imaju potvrde o revakcinaciji u našoj zemlji Bez PCR testa i karantina za ulazak u Srbiju za sve koji imaju potvrde o revakcinaciji u našoj zemlji
Pošto je i dalje veliki broj zaraženih građana u našoj zemlji, pa se čak i minimalno povećava na dnevnom nivou, Krizni štab je doneo... Bez PCR testa i karantina za ulazak u Srbiju za sve koji imaju potvrde o revakcinaciji u našoj zemlji

Pošto je i dalje veliki broj zaraženih građana u našoj zemlji, pa se čak i minimalno povećava na dnevnom nivou, Krizni štab je doneo odluke o proveri vakcinacije na ulasku u zemlju, kao i o daljem radu škola na nivou Republike.

„Najvažnije je da se svi pridržavamo donetih mera i da se svi vakcinišemo, jer to je jedino što može da nas izvuče iz pandemije koja traje već godinu dana“, zaključio je dr Zoran Gojković, obraćajući se novinarima po završetku sednice Kriznog štaba.

Prema njegovim rečima, sve postojeće mere ipak su doprinele da u ovom talasu epidemije nije došlo do eksponencijalnog rasta obolelih, već se on danima održava na relativno stabilnom nivou.

Krizni štab je posebno razmatrao dve stvari jutros: moguće modele ocenjivanja đaka u malim grupama u osnovnim i srednjim školama u lokalnim samoupravama gde rezultati epidemije to dozvoljavaju; kao i ulazak građana u Republiku Srbiju. Svi oni koji imaju potvrde o vakcinaciji obavljenoj u našoj zemlji mogu od danas da se vrate u državu bez PCR testiranja i odlaska u karantin, bez obzira na državljanstvo.

Kako je istakao dr Gojković, ova odluka o potvrdi revakcinisanosti je delom i uvod za režim o kojem se razmišlja za predstojeće Uskršnje praznike, kada se očekuje veći broj povratnika iz inostranstva.

Ugostiteljski objekti ostaju zatvoreni po dosadašnjem režimu.

Situacija se dalje prati na dnevnom nivou, i Krizni štab će blagovremeno obavestiti javnost o narednom eventualnom ublažavanju ili pooštravanju mera. Za sada, ugostiteljski objekti zasigurno ostaju zatvoreni do kraja tekuće nedelje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...