Poznati milijarder kupuje svoju ulaznicu u agenciji NASA

Bezos nudi dve milijarde dolara za povratak na Mesec

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

27.7.2021 08:15 Autor: Marko Miladinović 0

Bezos nudi dve milijarde dolara za povratak na Mesec Bezos nudi dve milijarde dolara za povratak na Mesec
Zvanično najbogatiji čovek na svetu, osnivač Amazona i nedavni astronaut Džef Bezos (Jeff Bezos), ponudio je da pokrije troškove američke svemirske agencije NASA u... Bezos nudi dve milijarde dolara za povratak na Mesec

Zvanično najbogatiji čovek na svetu, osnivač Amazona i nedavni astronaut Džef Bezos (Jeff Bezos), ponudio je da pokrije troškove američke svemirske agencije NASA u iznosu od dve milijarde dolara, kako bi je „privoleo“ da preispita mogućnost potpisivanja ugovora s njim za izgradnju vozila za sletanje na Mesec.

Naime, u aprilu je NASA ugovor dodelila Ilonu Masku (Elon Musk) i njegovoj kompaniji SpaceX, te odbila ponudu Bezosove firme Blue Origin.

Ugovorom je predviđena izgradnja sistema sletanja koji bi astronaute najranije spustio na Mesečevu površinu 2024. godine, piše BBC.

Iako se očekivalo da dve konkurentske kompanije mogu zajedno da učestvuju u istraživanjima, NASA zbog ograničenja u finansijskim sredstvima, može ugovor dodeliti samo jednoj.

Od relativno male sume od 3,3 milijarde dolara koliko je zatražila od Kongresa, NASA je dobila samo 850 miliona za izgradnju vozila za sletanje na Mesec.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...