Najbogatiji čovek planete vratio se na Zemlju

Bezosov istorijski let u svemir trajao 10 minuta

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

20.7.2021 16:02 Autor: Vladimir Jokanović 1

Bezosov istorijski let u svemir trajao 10 minuta Bezosov istorijski let u svemir trajao 10 minuta
Milijarder Džef Bezos (Jeff Bezos) obavio je u utorak uspešan let u svemir, na prvom putovanju sa posadom njegovog raketnog broda New Shepard kompanije... Bezosov istorijski let u svemir trajao 10 minuta

Milijarder Džef Bezos (Jeff Bezos) obavio je u utorak uspešan let u svemir, na prvom putovanju sa posadom njegovog raketnog broda New Shepard kompanije Blue Origin.

Sa njim su bili brat Mark Bezos, Voli Fank (Wally Funk 82) pionirka svemirskog letenja i Oliver Demen (Oliver Deamen), student od 18 godina. Oni su se vinuli u svemir u kapsuli sa velikim prozorima koji su pružali savršen pogled na zemlju, prenosi BBC.

New Shepard je izgrađen da služi rastućem tržištu svemirskog turizma. Među saputnicima braće Bezos bili su najmlađa i najstarija osoba ikada. Let je trajao oko 10 minuta. Nakon što je kapsula dostigla visinu oko 106 kilometara, odvojila se od rakete i započela spuštanje padobranom u teksašku pustinju.

„Ljudi koji su bili gore kažu da se može videti koliko je Zemlja krhka. Pogledi će biti sjajni, a gravitacija nula biće iskustvo koje se ne može dobiti na zemlji“, rekao je Bezos uoči poletanja, dok je Fank izjavila da se oseća kao da ima 24 godine.

Prvi put u istoriji svemirskog letenja u kosmos je lansiran putnik koji je platio kartu (Demen, čiji je otac menadžer hedž fonda) i prvi put je u svemir otišla letelica sa posadom koju je razvila i njome upravlja privatna kompanija.

  • Tina

    20.7.2021 #1 Author

    Mogu samo da zamislim kako je bilo lepo putovanje i pogled na zemlju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...