NAKON TVRDNJI ZAPOSLENIH DA IH ONLINE GIGANT TRETIRA KAO MAŠINE

Bezos obećao bolji tretman radnika Amazona

BiznisPoslovanjePreduzetnikSvetVesti

19.4.2021 08:51 Autor: Vladimir Jokanović 0

Bezos obećao bolji tretman radnika Amazona Bezos obećao bolji tretman radnika Amazona
Amazon treba da “uradi bolji posao“ za svoje zaposlene, rekao je Džef Bezos (Jeff Bezos) akcionarima u poslednjem pismu koje je potpisao kao izvršni... Bezos obećao bolji tretman radnika Amazona

Amazon treba da “uradi bolji posao“ za svoje zaposlene, rekao je Džef Bezos (Jeff Bezos) akcionarima u poslednjem pismu koje je potpisao kao izvršni direktor kompanije, odbijajući kritike na račun njene radne prakse.

On je naveo da mu ne predstavlja utehu to što su radnici Amazona nedavno glasali protiv osnivanja sindikata, prenosi Guardian. “Iako su rezultati glasanja bili dvosmerni i naša direktna veza sa zaposlenima je jaka, jasno mi je da je potrebna bolja vizija njihovog uspeha“, naveo je Bezos koji je 1994. osnovao kompaniju.

Amazon, koji zapošljava 1,3 miliona ljudi širom sveta i drugi je najveći privatni poslodavac u SAD, kritikovan je od strane nekih radnika skladišta zbog uslova rada. Bezos je međutim, odbacio kritike rekavši da su tvrdnje da su radnici “tretirani kao roboti“ netačne.   

On je istakao da su radnici mogli da “prave neformalne pauze tokom smene da bi se protezali, uzimali vodu, koristili odmor i razgovarali sa menadžerima“, pored polusatne pauze za ručak i još 30 minuta pauze.

“Ne postavljamo nerazumne ciljeve učinka“, napisao je Bezos, dodajući da je kompanija prednjačila u visini zarada, određivanjem minimalne zarade od 15 dolara na sat, što je utvrđeno pre dve godine.

Bezos koji nakon 27 godina prelazi na mesto izvršnog predsednika kompanije, naglasio je da će se posvetiti tome da radna mesta u Amazonu učini sigurnijim i “najboljim poslodavcem“ u zemlji.  

Neki od radničkih predstavnika ocenili su da Bezosovo pismo potvrđuje da su njihove primedbe na uslove rada u Amazonu tačne, kao i da im je potreban sindikat, a da se u protivnom ništa neće promeniti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...