Tokom leta u svemir uvideo probleme Zemlje

Bezos obećao milijardu dolara za pošumljavanje Afrike

LifestyleVesti

3.11.2021 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bezos obećao milijardu dolara za pošumljavanje Afrike Bezos obećao milijardu dolara za pošumljavanje Afrike
Projekat Velikog zelenog zida u Sahelu za koji je u januaru najavljeno izdvajanje 19 milijardi dolara, već je prikupio gotovo polovinu obećanih sredstava, a... Bezos obećao milijardu dolara za pošumljavanje Afrike

Projekat Velikog zelenog zida u Sahelu za koji je u januaru najavljeno izdvajanje 19 milijardi dolara, već je prikupio gotovo polovinu obećanih sredstava, a u ponedeljak je privukao i donaciju osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff Bezos).

„Na terenu je već osigurano 48 odsto novca“, izrazio je zadovoljstvo francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) na marginama COP26 u Glazgovu, na sastanku u vezi s tim projektom pošumljavanja velikog zemljanog pojasa koji zahvata 11 afričkih zemalja, prenosi Seebiz.eu.

Projekat Velikog zelenog zida, započet 2007. godine, dobio je zamah u januaru, na manifestaciji One Planet Summit u Parizu na kojem je najavljeno dodatno izdvajanje 19 milijardi dolara.

Na sastanku u ponedeljak na kojem su učestvovali britanski princ Čarls (Prince Charles) i Džef Bezos, osnivač Amazona je rekao da će njegova fondacija „preuzeti obavezu u iznosu milijardu dolara za obnovu tla, uglavnom u Africi“.

„Zvali smo princa Čarlsa, a on je pozvao Bezosa“, rekao je Emanuel Makron pred novinarima. „Nije lako pridobiti međunarodne fondacije za sve ove male projekte“, rekao francuski predsednik.

Bogati preduzetnici, uključujući Bezosa, našli su se na udaru kritika da troše novac na putovanja u svemir umesto da rešavaju probleme na Zemlji.

Osnivač najveće svetske online trgovine rekao je da je tokom svemirskog leta u svojoj letelici New Shepard u julu postao svestan problema na Zemlji.

„Rekli su mi da, kada vidite Zemlju iz svemira, to menja način na koji gledate svet, ali nisam znao da će to biti toliko istinito“, rekao je Bezos na konferenciji.

Njegov Earth Fund planira ukupno da izdvoji deset milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...