BIH TRAŽI NOVI TROGODIŠNJI ARANŽMAN SA MMF Za ublažavanje posledica korona krize potrebno 750 miliona evra

RegionVesti

21.11.2020 17:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

BIH TRAŽI NOVI TROGODIŠNJI ARANŽMAN SA MMF Za ublažavanje posledica korona krize potrebno 750 miliona evra BIH TRAŽI NOVI TROGODIŠNJI ARANŽMAN SA MMF Za ublažavanje posledica korona krize potrebno 750 miliona evra
Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da BiH od Međunarodnog monetarnog fonda (/MMF) traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od... BIH TRAŽI NOVI TROGODIŠNJI ARANŽMAN SA MMF Za ublažavanje posledica korona krize potrebno 750 miliona evra

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da BiH od Međunarodnog monetarnog fonda (/MMF) traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od 750 miliona evra za ublažavanje negativnih posledica drugog talasa pandemije virusa korona.

Tegeltija je za Večernji list izjavio da bi sredstva bila iskorišćena za podršku ekonomskog oporavka zemlje u 2021. godini, uz očuvanje makroekonomske stabilnosti, stabilnosti valutnog odbora i održavanje duga.

Foto: Shutterstock

On je najavio da će Misija MMF obaviti virtuelnu misiju za BiH u periodu od 19. novembra do 8. decembra s ciljem postizanja dogovora o aranžmanu.

Prema rečima Tegeltije, glavni ciljevi programa su poboljšanje kvaliteta života građana mobilizacijom dovoljnih resursa u zdravstvenom sektoru, privremena podrška prihodima građana i preduzeća, jačanje otpornosti finansijskog sektora, te poboljšanje rasta u srednjoročnom periodu.

U drugoj fazi, kada počne oporavak nakon pandemije, fokus programa će se pomerati na strukturne reforme kako bi se podržala transformacija ekonomije, što će uključivati ubrzanje realizacije kapitalnih projekata, rekao je Tegeltija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...