Najpopularnija svetska kriptovaluta premašila vrednost od 66.000 dolara

Bitcoin postavio novi rekord

BankeBerzaNovacSvetVesti

20.10.2021 16:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bitcoin postavio novi rekord Bitcoin postavio novi rekord
Cena bitcoina u sredu je dostigla novi rekord i prešla granicu od 66.000 dolara. Vrednost najpopularnije svetske kriptovalute uzletela je nakon što je juče po... Bitcoin postavio novi rekord

Cena bitcoina u sredu je dostigla novi rekord i prešla granicu od 66.000 dolara. Vrednost najpopularnije svetske kriptovalute uzletela je nakon što je juče po prvi put trgovano fjučersima na bitcoin.

Cena bitcoina je tokom poslednja 24 sata porasla za 5,4 odsto, a u 15:59 po srpskom vremenu ovaj digitalni novčić se prodavao za 66.015 dolara. Tržišna kapitalizacija prve kriptovalute iznosi 1.241 milijarda dolara, prema podacima sa specijalizovanog portala Coinmarketcap.com.

Na Wall Streetu je juče obavljeno prvo trgovanje berzanskog fonda vezanog za bitcoin fjučerse, čime su investitori u kriptovalute konačno dobili ono što su tražili. ETF fond ProShares Bitcoin Strategy počeo je u utorak trgovanje po ceni od 40 dolara po akciji, pod oznakom BITO, i završio dan s rastom od pet odsto.

Bitcoin je ovog meseca zabeležio snažan rast u iščekivanju berzanskog debija fonda i zahvaljujući činjenici da ga kupuju veliki institucionalni investitori. Vrednost ove kriptovalute se oporavila uprkos stalnim kritikama generalnog direktora investicione banke JP Morgan Chase & Co Džejmija Dajmona (Jamie Dimon), koji je nedavno rekao da je bitcoin „bezvredan“.

Prethodnih nekoliko nedelja, izuzev kineske blokade svih kripto transakcija, nazivajući ih ilegalnim aktivnostima, dešavale su se izuzetno povoljne vesti za ovo još uvek mlado tržište, potvrdio je nedavno za naš portal menadžer masmedija u najvećoj domaćoj menjačnici digitalne imovine ECD, Igor Mirković.

Kroz bitcoin ETF očekuje se ulazak basnoslovne sume kapitala, a kada sa druge strane na tas razmene postavimo ograničenu zalihu bitcoina dobijamo još jedan jasan razlog ovog skoka cene“, objasnio je Mirković.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...