BIVŠA GOSPOĐA BEZOS ŠIROKE RUKE Za četiri meseca poklonila 4,2 milijarde dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

16.12.2020 08:55 Autor: Marko Miladinović 0

BIVŠA GOSPOĐA BEZOS ŠIROKE RUKE Za četiri meseca poklonila 4,2 milijarde dolara BIVŠA GOSPOĐA BEZOS ŠIROKE RUKE Za četiri meseca poklonila 4,2 milijarde dolara
Tokom poslednja četriri meseca Makenzi Skot (MacKenzie Scott), bivša supruga osnivača kompanije Amazon Džefa Bezosa (Jeff Bezos), donirala je 4,2 milijarde dolara američkim bankama... BIVŠA GOSPOĐA BEZOS ŠIROKE RUKE Za četiri meseca poklonila 4,2 milijarde dolara

Tokom poslednja četriri meseca Makenzi Skot (MacKenzie Scott), bivša supruga osnivača kompanije Amazon Džefa Bezosa (Jeff Bezos), donirala je 4,2 milijarde dolara američkim bankama hrane i raznim fondovima za pomoć ugroženom stanovništvu od posledica pandemije.

Najveći deo svog bogatstva Skot je stekla brakorazvodnom parnicom od pre godinu i po dana, dobivši pored određenog novčanog iznosa i 19,7 miliona akcija u tehnološkoj kompaniji koja je najviše profitirala za vreme korona krize.

Bivša gospođa Bezos je zahvaljujući toj činjenici tokom 2020. godine povećala svoju imovinu sa 36,8 milijardi na čak 67,8 milijardi dolara, usput postavši najbogatija žena na svetu, prema listama magazina Fortune i Forbes.

U svom blogu Makenzi Skot je napisala da je „pandemija razorila domove mnogih Amerikanaca, u ekonomskom smislu“, te da je uzela u obzir više od 6.500 dobrotvornih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama. Na kraju je odabrala njih 380.

Prethodno je u julu donirala 1,7 milijardi dolara u 116 organizacija, čime je ukupan doprinos boljitku njenih sugrađana dosegao skoro šest milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...