BLAGI OPORAVAK INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U BIH Tokom juna zabeležen rast od 2,9 odsto

RegionVesti

27.7.2020 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BLAGI OPORAVAK INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U BIH Tokom juna zabeležen rast od 2,9 odsto BLAGI OPORAVAK INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U BIH Tokom juna zabeležen rast od 2,9 odsto
Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabeležila je u junu 2020. rast od 2,9 odsto u odnosu na maj, prema desezoniranim podacima, objavila... BLAGI OPORAVAK INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U BIH Tokom juna zabeležen rast od 2,9 odsto

Ukupna industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini zabeležila je u junu 2020. rast od 2,9 odsto u odnosu na maj, prema desezoniranim podacima, objavila je Agencija za statistiku FBiH.

Na godišnjem nivou, industrijska proizvodnja u BiH je u junu, prema kalendarski prilagođenim podacima, pala za 10,6 procenata, prenosi Tanjug pisanje portala indikator.ba.

U prvih šest meseci tekuće godine, industrijska proizvodnja je potonula za 9,1 odsto u poređenju sa istim periodom 2019.

Prerađivačka industrija je u junu registrovala pad od 9,1 odsto, vađenje ruda i kamena je palo za 11,1 a proizvodnja i snabdevanje električnom energijom i gasom za 18,6 procenata, na godišnjem nivou.

Posmatrano po delatnostima, u junu je najveći međugodišnji rast zabeležen u proizvodnji računara i elektronskih i optičkih proizvoda, za 48,2 odsto. Istovremeno, najveći pad, od čak 49,1 odsto međugodišnje, imala je proizvodnja duvanskih proizvoda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...