BLAGI RAST PLATA U NOVEMBRU U REPUBLICI SRPSKOJ Prosečna zarada 969 konvertibilnih maraka

RegionVesti

23.12.2020 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs

BLAGI RAST PLATA U NOVEMBRU U REPUBLICI SRPSKOJ Prosečna zarada 969 konvertibilnih maraka BLAGI RAST PLATA U NOVEMBRU U REPUBLICI SRPSKOJ Prosečna zarada 969 konvertibilnih maraka
Prosečna neto plata u novembru u Republici Srpskoj iznosila je 969 konvertibilnih maraka (KM) i bila je i nominalno i realno veća za 0,5... BLAGI RAST PLATA U NOVEMBRU U REPUBLICI SRPSKOJ Prosečna zarada 969 konvertibilnih maraka

Prosečna neto plata u novembru u Republici Srpskoj iznosila je 969 konvertibilnih maraka (KM) i bila je i nominalno i realno veća za 0,5 odsto od isplaćene zarade u oktobru ove godine, saopštio je Republički zavod za statistiku RS.

U novembru je najviša prosečna plata nakon oporezivanja ostvarena u sektoru finansijskih i delatnosti osiguranja gde je u proseku isplaćeno 1.438 KM, dok je najniža prosečna plata zabeležena u građevinarstvu u iznosu od 662 KM.

Prema zvaničnim statističkim podacima, prosečna novembarska bruto plata u Republici Srpskoj iznosila je 1.503 KM.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.