Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Ukupan promet na trgovanju iznosio je 9,4 miliona dinara

Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi

BerzaNovacVesti

27.7.2021 18:50 Autor: Miljan Paunović 0

Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi
Blagi rast prometa i dodatno jačanje indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 9,4 miliona dinara (80... Blagi rast prometa na Beogradskoj berzi

Blagi rast prometa i dodatno jačanje indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 9,4 miliona dinara (80 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je porastao za petinu procenta na 776,52 poena, a BELEXlajn je napredovao za 0,1 odsto na 1.648,42 poena.

Ubedljivo najveći promet zabeležila je obična akcija Komercijalne banke, u iznosu od oko 6,5 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara, prenosi Tanjug.

Akcije Naftne industrije Srbije nastavile su trend rasta, ojačavši u utorak za 0,5 odsto na 610 dinara, a istrgovane su za solidnih 1,2 miliona dinara, dok se „Dunav osiguranje“ zadržalo na cenovnom nivou od 3.650 dinara, uz realizaciju od 0,7 miliona dinara.

Od ostalih kompanija kojima se trgovalo na berzi, vredan pomena je promet akcija poljoprivrednog društva Irmovo Kisač na MTP tržištu u iznosu neznatno ispod 0,7 miliona dinara po ceni od 2.700 dinara, istoj kao na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 36,61 odsto, u kupovini 3,88 procenata, a u prodaji 69,33 odsto.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...