Automobilski gigant očekuje rast prihoda u odnosu na prošlu godinu

BMW prodao milion električnih vozila

AutomobiliLifestyleVesti

7.12.2021 13:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

BMW prodao milion električnih vozila BMW prodao milion električnih vozila
Nemačka automobilska kompanija BMW objavila je da je prodala milionito električno vozilo (EV) i da planira da do 2025. godine dostigne cifru od dva... BMW prodao milion električnih vozila

Nemačka automobilska kompanija BMW objavila je da je prodala milionito električno vozilo (EV) i da planira da do 2025. godine dostigne cifru od dva miliona prodatih automobila koji su u potpunosti električni.

Oko 70 odsto do sada prodatih EV bili su hibridi, izjavio je član Upravnog odbora kompanije BMW Peter Nota (Pieter Nota) na okruglom stolu sa novinarima, dodajući da kompanija veruje da će hibridni modeli i dalje igrati važnu ulogu, posebno za kupce kojima punjači nisu široko dostupni, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Dalja modernizacija automobila na fosilna goriva je važan korak ka tome da industrija postane održivija, rekao je Nota dodajući da se tek „tada može napraviti raznovrsna baza kupaca“.

Cilj ove kompanije je da najmanje 50 odsto njene globalne prodaje do 2030. godine čine potpuno električna vozila, ali je više puta upozorila da je nedostatak infrastrukture za punjenje glavna prepreka bržem prelasku potrošača na EV.

Prodaja BMW vozila u novembru je bila nešto manja od prošlogodišnjeg nivoa, izjavio je Nota, podsetivši na problem ograničenih isporuka čiji je uzrok nedostatak čipova.

BMW, međutim, čvrsta veruje da će ostvariti apsolutni rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, dodao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...