Nova odluka Vlade Srbije

Bolnice u Srbiji dobijaju nova imena

LifestyleSrbijaVestiZanimljivosti

23.1.2021 13:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bolnice u Srbiji dobijaju nova imena Bolnice u Srbiji dobijaju nova imena
Vlada Srbije odlučila je da većina zdravstvenih ustanova promeni ime. Rukovodstva ovih institucija dužna su da do sredine februara izmene svoje statute i druga... Bolnice u Srbiji dobijaju nova imena

Vlada Srbije odlučila je da većina zdravstvenih ustanova promeni ime.

Rukovodstva ovih institucija dužna su da do sredine februara izmene svoje statute i druga akta, odnosno da počnu da rade pod novim imenima.

Klinički centar Srbije postaje Univerzitetski klinički centar Srbije, a reč „univerzitetski“ dodaje se i na ime Kliničkog centra u Nišu, ali i u Kragujevcu.

Klinika za stomatologiju Niš ubuduće će se zvati Klinika za dentalnu medicinu Niš. Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć biće Gradski zavod za urgentnu medicinu. Institut za ortopedsko – hiruške bolesti „Banjica“ postaje Institut za ortopediju „Banjica“.

Manje ili više značajne promene u nazivu dobila je većina ustanova sekundarne zdravstvene zaštite.

  • Vockica

    21.3.2022 #1 Author

    Bitnije je da se obnove i osposobe bolnice za normalno funkcionisanje da se renoviraju, pre je to bitnije nego imena da se menjaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...