TikTok influenseri otuđili digitalne tokene vredne 4,5 milijardi dolara

„Boni i Klajd kripto ere“optuženi za krađu 119.754 bitcoina

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

9.2.2022 19:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

„Boni i Klajd kripto ere“optuženi za krađu 119.754 bitcoina „Boni i Klajd kripto ere“optuženi za krađu 119.754 bitcoina
Influenseri Heder Morgan (Heather Morgan) i Ilje Lihtenštajna ( Ilya Lichtenstein), koji su pažnju velikog auditorijuma privukli kroz muzičke spotove i govore u stilu... „Boni i Klajd kripto ere“optuženi za krađu 119.754 bitcoina

Influenseri Heder Morgan (Heather Morgan) i Ilje Lihtenštajna ( Ilya Lichtenstein), koji su pažnju velikog auditorijuma privukli kroz muzičke spotove i govore u stilu TED nastupa, uhapšeni su zbog krađe bitcoina u vrednosti 4,5 milijardi dolara.

Federalna policija je ovaj par prozvala “Boni i Klajd kripto ere” — persone kreirane za TikTok koje su se vremenom iskvarile jureći glamur naočigled svojih pratilaca, piše Bloomberg.

Heder, koja je sebe nazivala „Krokodilkom sa Wall Street-a“ i predstavljala se kao umetnik nadrealista, uhapšena je zajedno sa svojim mužem pod optužbom da se obogatila krađom bitcoina vrednih 4,5 milijardi dolara. Oni su optuženi za “pranje” 119.754 bitcoina, nastalih 2016. godine hakovanjem kripto berze Bitfinex, u vlasništvu kompanije iFinex.

Sudija je paru odobrio kaucije u vrednosti od tri miliona dolara za Heder Morgan i pet milona dolara za Ilju Lihtenštajna. Administracija Sjedinjenih Američkih Država je prvobitno tražila od sudije da ne odobri kaucije, ali je taj zahtev povučen i paru preti kazna od po 20 godina zatvora.

Iz Ministarstva pravde navode da je bitcoin ukraden hakovanjem 2016. godine poslat u digitalni novčanik koji kontroliše Lihtenštajn, a zatim u onaj koji je par kontrolisao putem složene šeme za “pranje” digitalnog novca.

Kriptovaluta je u trenutku krađe vredela 71 milion dolara. U međuvremenu je dostigla vrednost od 4,5 milijardi dolara, zahvaljujući naglom rastu cena bitcoina. Federalni agenti su od te svote uspeli da povrate tokene u vrednosti od 3,6 milijardi dolara, a par nije optužen za samo hakovanje kripto berze.

  • ZVE84

    9.2.2022 #1 Author

    Blago njima .. Snašli su se 😂😂😂

    Odgovori

  • STRAHINJA

    9.2.2022 #2 Author

    Ovo je smesno i bizarno na toliko nivoa.😆

    Odgovori

  • Zorica S.

    10.2.2022 #3 Author

    Dobar posao za Bonija i Klajda i bitkoin ima konkurenciju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...