BOOKING OTPUŠTA VIŠE OD 4.000 ZAPOSLENIH Broj rezervacija manji za 43 odsto

BiznisSvetTurizamVesti

5.8.2020 11:32 Autor: Marija Jovanović 2

BOOKING OTPUŠTA VIŠE OD 4.000 ZAPOSLENIH Broj rezervacija manji za 43 odsto BOOKING OTPUŠTA VIŠE OD 4.000 ZAPOSLENIH Broj rezervacija manji za 43 odsto
Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje Booking.com objavila je da otpušta više od 4.000 zaposlenih,zbog drastičnog pada broja putovanja. To je četvrtina... BOOKING OTPUŠTA VIŠE OD 4.000 ZAPOSLENIH Broj rezervacija manji za 43 odsto

Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje Booking.com objavila je da otpušta više od 4.000 zaposlenih,zbog drastičnog pada broja putovanja. To je četvrtina radne snage firme, koja je deo grupacije Booking Holdings Inc, vodeće svetske kompanije za onlajn putovanja i prateće usluge.

Otpuštanja će početi sledećeg meseca i trajaće do kraja godine, saopštila je matična kompanija „Booking Holdings Inc“, koja je vlasnica još nekoliko firmi, kao što su „OpenTable“, za rezervaciju restorana i „Priceline.com“, prenosi Seebiz.

Foto: Pixabay.com

Broj soba rezervisanih na Booking.com tokom prvog kvartala ove godine pao je za 43 odsto, na 124 miliona. I u drugom tromesečju pad se nastavlja.

Ta kompanija je još u maju upozorila investitore da se pripreme za još goru situaciju u drugom finansijskom tromesečju.

Booking.com ima 17.500 zaposlenih i više od 200 kancelarija širom sveta.

Tagovi
PAD PUTOVANJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...